Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 7. 2008,
15.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 9. 7. 2008, 15.11

8 let

Rekordno število udeležencev iz vse Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na tukajšnjem balinišču je ta teden živahno, kot že dolgo ne. Gosti so udeleženci tradicionalne balinarske šole, ki si pridobivajo osnovna znanja.

V letošnji šoli je kar 30 mladih balinark in balinarjev iz vse Slovenije. Dvakrat dnevno na rogaškem igrišču vadijo Tilen Mahne, Jan in Andreja Legovič, Tamara in Tilen Kaligarič, Kim Babič, Aleks Čalušič, Blaž Andrioli, Anel Hujič, Tomaž Šuligoj, Miha Starc, Alen Firm, Jaka in Andrej Prelog, Miha Ujčič, Nejc Žerjal, Primož Durcik, Matija Gulič, Klemen Petelin, Rok Pirjevec, Žan Mahnič, Luka Novak, Andraž Rupnik, Luka Skok, Timotej Krapež, Andraž in Lan Timotej Ličan, Miha Jaksetič, Matej Zalar in Matjaž Dobnikar.

Trije mentorji in demonstratorji – vodja Pavle Švara ter Matej Rebec in Zdravko Taškar so z marljivostjo dveh deklet in fantov zelo zadovoljni, člani domačega kluba na čelu z Jožetom Verkom pa so jim vedno na voljo. Kakšna je letošnja genaracija?

"Med temi mladimi je vsaj osem do deset zelo nadarjenih, ki lahko napredujejo in se razvijejo v vrhunske igralce, če bodo seveda marljivi na treningih in bodo ostali skupaj s kroglami tudi v naslednjih letih," pravijo vaditelji o udeležencih letošnje šole, ki vadijo, zaradi velikega števila, v dveh skupinah. Ko je ena na balinišču, je druga v savni ali na fitnesu in ima na programu druge aktivnosti.

Večina mladih, ki so v Rogaški Slatini že od ponedeljka, je po celodnevni vadbi precej utrujena in ji prija počitek. Tako nimajo časa razmišljatim o čem drugem. So pa vsi po vrsti z razmerami za delo in pestrimi treningi ter namestitvijo in hrano v hotelu Sava zelo zadovoljni. Tudi Koprčan Tilen Mahne:

"Precej 'garamo', vendar vemo, da nam vse zelo koristi. Najlepše je, ko si po treningu v središču mesta privoščiš nekaj kepic sladoleda!"

Ob zaključku šole konec tega tedna bodo pripravili še tekmovanje, vsi udeleženci pa bodo prejeli diplomo in majico s prijetnega druženja v Rogaški Slatini.



Ne spreglejte