Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
15. 10. 2015,
8.19

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Poljska Slovenija Michal Kubiak

Četrtek, 15. 10. 2015, 8.19

4 leta, 7 mesecev

Razočaranje na Poljskem: "Najlažje bi nas bilo zdaj raztrgati"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poljaki, ki so pred letom dni na domačem svetovnem prvenstvu stopili na vrh sveta, bodo letošnjo sezono želeli hitro pozabiti.

Po četrtem mestu v svetovni ligi, tretjem na svetovnem pokalu, ki jim ni prinesel olimpijske vozovnice, so za nameček izpadli še v četrtfinalu evropskega prvenstva. Vse skupaj še toliko bolj boli, saj jih je v domovino poslal odbojkarski palček iz Slovenije.

"Samo sebe lahko krivimo, da smo Slovencem dovolili, da se razletijo. Treba se bo pogovoriti in vse skupaj analizirati ter ugotoviti, zakaj se je to zgodilo. Ne moremo kar oditi in reči, nič ni bilo narobe. Treba bo na glas priznati, da smo razočarali, in se hitro z mislimi preseliti na olimpijske kvalifikacije, ki bodo za nas ključne," je po tekmi za sport.tvp.pl dejal poljski kapetan Michal Kubiak.

"Nismo pričakovali, da bo Slovenija igrala tako dobro in zrelo. Pritiskali so s servisom in nas spravljali v težave. Pokazali so vse, kar znajo, mi pa smo povsem razočarali. Najlažje bi nas bilo zdaj raztrgati, a verjamem, da ekipa ima prihodnost in da bomo kmalu spet pravi. Treba bo dvigniti glave in formo do januarja, ko nas v Berlinu čaka kvalifikacijski turnir za uvrstitev v Rio 2016," je dodal nekdanji soigralec Alena Pajenka.

Poljski selektor jezen na sodnika

Po razočaranju je bil redkobeseden tudi poljski selektor Stephane Antiga. "Naredili smo preveč napak. Slabo smo sprejemali in se nato reševali z visokimi žogami. Poskušali smo vse, napadali močno, a nasprotnik je imel recept za našo igro. To ni bil naš dan," je dejal francoski strokovnjak na klopi Poljske.

Ta ni pozabil niti na sodnike. "Na roke nam ni šel niti sodnik, ki ni sodil napake Gasparinija. Zame je bil to prestop in točko bi moral dati nam. Kljub temu smo imeli zaključno žogo za zmago, a to ni bilo dovolj za polfinale. Naše misli so zdaj pri olimpijskih kvalifikacijah in pripravah za turnir Berlinu," je sklenil Antiga.

Ne spreglejte