SiolNET. Sportal Drugi športi
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razdaljo med Francijo in Anglijo namerava preplavati kar 35-krat

0,03

termometer

Chloe McCardel

Avstralska daljinska plavalka Chloe McCardel napoveduje nov rekord v Rokavskem prelivu, saj namerava razdaljo med Francijo in Anglijo v morju preplavati kar 35-krat. Doslej je morje že preplavala 31-krat, zdaj pa napoveduje nove štiri poizkuse, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zanimivo je, da bo napadala najboljšo moško znamko, ki jo ima s 34 plavanji Kevin Murphy. Ženska znamka vsaj za zdaj ostaja nedosegljiva, saj je Alison Streeter Rokavski preliv preplavala kar 43-krat.

"Hvaležna in vesela sem, da lahko potujem in lovim svoje sanje, posebej v teh časih, ko je številnim ljudem tako težko," je pred odhodom v Evropo dejala McCardelova, ki je zaradi koronske krize dobila posebno dovoljenje za pot v Evropo. Prvič bo v morje skočila že v sredo, če bodo to dovoljevale razmere.

Rokavski preliv je med plavalci izredno strahospoštovan. Ne gre le za razdaljo 34 km v Dovrskem prelivu, ampak ima tudi izredno močno plimovanje, voda je mrzla, veliko pa je tudi ladijskega prometa. Vremenske razmere zadeve vsakič lahko še bistveno otežijo.

Petintridesetletna McCardelova ima sicer v lasti rekord najdaljšega oceanskega plavanja brez spremstva. Leta 2014 je na Bahamih preplavala 124,4 km. Leto prej je napadala razdaljo med Kubo in Florido, a je bila zaradi meduz prisiljena poskus prekiniti.

Santo Condorelli Sportal Pred štartom vedno pokaže sredinec, pa s tem ne želi užaliti nikogar #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin