Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
5. 10. 2012,
16.57

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rasto Oderlap ACH Volley

Petek, 5. 10. 2012, 16.57

4 leta, 8 mesecev

Rasto Oderlap: Ideja o organizaciji F4 še ni zamrla

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred novo in dolgo sezono smo za svoje videnje stanja v ekipi, povprašali tudi predsednika upravnega odbora ACH Volleyja Rasta Oderlapa. "Pravi test naše moči bo šele liga prvakov".

Strokovno vodstvo je se je po koncu sezone zahvalila črnogorskemu strategu Igorju Kolakoviću, na mesto njega pa na pozicijo prvega trenerja postavila Ljubljančana Luko Slabeta. Naše prvo vprašanje je bilo navezujoč se ravno na novega trenerja. "Vsekakor je za kakšne kritike ali pohvale še prekmalu. ACH Volley lahko pohvalimo za pristop na odprtju sezone na Madžarskem. Naš pravi test moči pa bo šele liga prvakov, tam bo moral trener in njegovi varovanci pokazati nekaj več. Tam so ekipe, ki so nam enakovredne ali pa so celo močnejše. Luka je bil pripeljan kot velika dodana vrednost klubu in verjamem, da se bo odlično znašel," je za uvod dejal Oderlap, ki se je v isti sapi obregnil tudi na bivšega trenerja Kolakovića in zanikal, da so z njim sodelovali predolgo. "Ne, z Igorjem smo imeli pogodbo, katero je korektno oddelal do konca. Kljub temu, da se v pretekli sezoni nismo uvrstili med TOP 12, smo nato v za rang nižjem tekmovanju bili v polfinalu. To se ne sme zanemariti. Pridobili smo veliko točk, ki nam zagotovljajo nastopanje med evroligaško smetano tudi v naslednjih letih."

"Poškodb se ne da povsem preprečiti"

Rasto je izredno vesel, da ACH Volley sezono začenja kompleten. V preteklih letih so imeli kot po pravilu že pred sezono na bolniški vsaj enega odbojkarja, če ne več. "To zelo pozdravljam. Menim, da je to tisti faktor, na katerega se ne da vedno vplivati. Potrebno je veliko preventivnega dela in priprav, da se to malce prepreči. A v vrhunskem športu so poškodbe stalne spremljevalke, teh se ne da povsem preprečiti, da se jih le omejiti." Zaenkrat novi fizioterapevt Samir Subaie svoje delo odlično opravlja.

Če bo možnost, bodo Stožice kandidirale za organizacijo F4

Ni skrivnost, da si vodilni pri ACH Volleyju želijo organizacije zaključnega turnirja elitne lige prvakov. Od te želje ne odstopajo tudi v novi sezoni. ''Ideja o organizaciji F4 lige prvakov še ni zamrla. Potrebno pa je vedeti, da se potrebuješ za organizacijo tega turnirja uvrstiti med dvanajst moštev. V skupini imamo težke in atraktivne nasprotnike, morali bomo pokazati več kot oni, šele takrat bomo lahko o uresničitvi te ideje začeli razmišljati,'' je bil zadržan v napovedih Oderlap.

Koristila bi še kakšna težka tekma

Ekipa ACH Volleyja je odigrala lepo število prijateljskih tekem, razen tekme z rusko Iskro, s katero so igrali povsem na začetku priprav, v nepopolni zasedbi, so zabeležili same zmage. Tudi naš sogovornik se strinja, da so bili morda nasprotniki prelahki in da bi bila pred začetkom lige prvakov dobrodošla še kakšna močna tekma. ''Trening tekem ni nikoli dovolj, le z močnimi tekmami se da napredovati in izboljševati. S tem ne mislim, da do zdaj nismo dobro delali, a s kakšno res 'top' ekipo se še nismo pomerili. Smo v dogovarjanju z Modeno, da bi se na trening tekmi srečali še pred začetkom lige prvakov in to bi bil res tisti pravi pokazatelj, kje trenutno smo,'' je še dodal predsednik upravnega odbora ACH Volleyja.

Preverili smo, tekma z Modeno je že dogovorjena, kdaj točno bo pa nismo uspeli izvedeti. Zagotovo bo A1 ligaš tisti pravi test, saj se italijanska seria A začenja že ta konec tedna.

Ne spreglejte