Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 2. 2009,
17.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 22. 2. 2009, 17.19

8 let

Raša Sraka tretja v Hamburgu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska judoistka Raša Sraka je drugi dan velike nagrade Hamburga osvojila tretje mesto in tako izmed četverice slovenskih nastopajočih edina vknjižila odmevnejšo uvrstitev.

Preostali trije slovenski borci so danes na turnirju z nagradnim skladom 100.000 ameriških dolarjev ostali praznih rok.

Raša Sraka se je po sanirani poškodbi hrbta uspešno vrnila na pota stare slave. Potem ko je v Parizu na grand slamu v začetku februarja osvojila peto mesto, je dobro nastopila tudi na tokratnem grand prixu in stopila še stopničko višje. Sraka je za tokratno uvrstitev najprej premagala Kitajko Juan Wang (7:0), nato je bila prav tako z vazarijem (7:0) boljša še od Francozinje Marie Pasquet. V polfinalu se je pomerila s staro znanko, Japonko Mino Watanabe, ki jo je doslej že dvakrat premagala. A Japonka je tokrat "čakala v zasedi" in z iponom (10:0) zmagala že po slabi minuti borbe.

"Zadovoljen sem tako - tako. Lahko bi tudi zmagala. A jo je tekmica prav čakala, bliskovito napadla, Raša ni uspela reagirati in je izgubila z iponom. Sicer je Watanabejeva istih let kot Raša, a še vedno v vzponu. To je bil pač pravi japonski judo," je nastop svoje varovanke ocenil trener Gregor Brod.

"Joj, sem kar malo jezna nase. Sploh zato, ker sem vedela, da bo težko, potem pa me je presenetila že po minuti borbe. Jezna sem, kadar tako hitro padem. Niti nisem imela časa, da bi začutila borbo kot tako, da bi razvila neko taktiko. Sicer sva z Gregorjem rekla, da bova skušala držati osrednji 'gard', a se ni izšlo, Japonka je bila prehitra. Zdaj ostanemo tukaj na pripravah, malo sem že utrujena, tako da ne vem, ali bom prihodnji teden nastopila tudi v Pragi," pa je po borbi povedala Raša Sraka.

Prav gotovo s svojo uvrstitvijo ne more biti zadovoljna bronasta z lanskih OI v Pekingu Lucija Polavder, ki je prvič po dolgem času morala priznati premoč tekmici že v prvi borbi. Polavderjeva je klonila proti Turkinji Zehri Belkis Kaya, ki je na koncu osvojila peto mesto, medtem ko je varovanka celjskega trenerja Marjana Fabjana ostala brez uvrstitve. Tudi Ana Velenšek je v Hamburgu ostala brez vidnejšega mesta, potem ko je v prvi borbi kategorije do 70 kg klonila proti Nizozemki Margot Wetzer.

Edini moški predstavnik današnjega dne Matjaž Ceraj danes ni pokazal vsega, kar zna. Potem ko je v uvodnem krogu z iponom (10:0) še ugnal Egipčana Mohameda Motieja, je bil v nadaljevanju za Celjana premočan Rus Maksim Brianov, s čimer je Ceraj obtičal v osmini finala in s tem ostal brez uvrstitve.

V nadaljevanju slovenske borce in borke prihodnji konec tedna čaka nova tekma svetovnega pokala. Judoisti bodo na tatamije stopili v Varšavi, medtem ko se dekleta po nove točke odpravljajo v Prago.

Ne spreglejte