Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
27. 8. 2009,
16.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 27. 8. 2009, 16.05

8 let

Pred SP še državno prvenstvo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred svetovnim prvenstvom v Seo d'Urgelu, ki bo potekalo od 9. do 13. septembra, so se na novinarski konferenci še zadnjič zbrali naši najboljši kajakaši in kanuisti.

Ta konec tedna jih v Tacnu čaka še tekma za državne naslove, potem pa se bodo odpravili v Španijo v Seo d'Urgel, ki je bilo leta 1992 olimpijsko prizorišče za kajak in kanu, v letu 1999 pa je bilo tam tudi že svetovno prvenstvo.

Nobena skrivnost ni, da naš najuspešnejši kajakaš Peter Kauzer ne skriva želje po medalji. Glede na to, kaj vse je Kauzer v letošnji sezoni dosegel, so pričakovanja za odličje popolnoma upravičena. Samo če pogledamo zadnjo tekmo – OP Slovenije v Tacnu –, kjer je Peter svoje tekmece premagal za več kot štiri sekunde. A velja poudariti, da sta kajak in kanu na divjih vodah izredno nepredvidljivi športni panogi, saj te lahko en dotik vrat, ki je vreden dveh kazenskih sekund, kaj hitro oddalji od želenega mesta, a "Kapsl" ostaja optimist in se drži svojega zastavljenega cilja – medalje.

V ognju imamo Slovenci še dve železi. Izkušeni Dejan Kralj je po iskanju modela čolna končno našel pravega. To je dokazal s tekmo v Tacnu, kjer je na koncu zasedel 3. mesto in tako drži korak z najboljšimi na svetu. Nekoliko se s konstantnostjo voženj lovi Meglič, a ima še dovolj časa, da to pomanjkljivost do prvenstva še odpravi.

S svojimi vožnjami v kanuju enosedu navdušuje mladi Benjamin Savšek, ki iz tekmo v tekmo potrjuje svojo konstantnost in dobro formo, saj je na zadnji tekmi v Tacnu v močni mednarodni konkurenci zasedel 2. mesto. Računati velja tudi na našega najizkušenejšega člana v reprezentanci, Simona Hočevarja, ki se po povratku med kanuiste vse bolje znajde, čeprav je v Tacnu po polfinalni vožnji vodil, potem pa se mu je v finalu zalomilo, a je nakazal, da je na pravi poti. Tretji član v tej disciplini bo še Dejan Stevanovič, ki ima tudi že veliko izkušenj z velikih tekmovanj.

Tudi dekleta lahko odpotujejo na nekdanje olimpijsko prizorišče v okolici Barcelone z veliko optimizma. Predvsem Urša Kragelj, ki je prejšnji konec tedna v Tacnu v močni mednarodni konkurenci zmagala. Tudi Nina Mozetič je na tej tekmi pokazala zelo hitre vožnje, s kakršnimi si lahko obeta visoke uvrstitve. Najmlajša med dekleti, Eva Trčelj, lahko tekmuje povsem neobremenjeno, saj so bile letos v njenem prvem planu mladinske tekme, kjer je dosegala vrhunske rezultate.

V polni zasedbi na prvenstvo odhaja tudi ekipa kanujev dvosedov. V tej disciplini se največ pričakuje od dvojice Taljat/Božič. Da je primorski dvojec iz pravega testa, je ponovno dokazal na tekmi v Tacnu, kjer sta zasedla odlično drugo mesto. Naš najboljši dvojec v Španiji cilja na finale, v finalu pa se lahko zgodi marsikaj ... drugi in tretji reprezentančni dvojec Jarc/Oven in Janežič/Janežič sta si vozovnico priborila v Tacnu in gresta v Seo d' Urgel nabirat izkušnje.

Na odličja pa lahko prav gotovo računamo tudi v moštvenih vožnjah. Največ lahko stavimo na kajakaško ekipo, konkurenčni in v boju za odličja pa smo tudi v ostalih ekipah.

Ne spreglejte