Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 6. 2008,
17.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 27. 6. 2008, 17.43

8 let

Ponomarenkova in Župančič Regent uspešna v kvalifikacijah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kvalifikacijske vožnje v Poznanu so odprle še zadnjo tekmo letošnje sezone svetovnega pokala v kajaku in kanuju na mirnih vodah.

Na njej sodelujeta tudi slovenska olimpijca Špela Ponomarenko, ki si je na 200 m že priveslala nastop v finalu A, ter Jernej Župančič Regent, ki se je uvrstil v polfinale na 1000 m in 500 m.

Po dolgem času je na najvišji ravni v svoji paradni (a neolimpijski) disciplini nastopila Ponomarenkova in se z zanesljivo vožnjo in zmago v svoji kvalifikacijski skupini neposredno prebila v nedeljski finale A. S tem je dokazala, da na najkrajši progi mirnovodaškega športa še vedno sodi v sam vrh, a na umetnem jezeru Malta bo še bolj pomemben končni izkupiček na 500 m. To je namreč disciplina, v kateri se bo 26-letna Koprčanka skušala čim višje prebiti na avgustovskih olimpijskih igrah v Pekingu, in izid na Poljskem ji bo vsaj okvirno že določil mesto na lestvici favoritinj. Toda danes prireditelji in tekmovalke niso imeli sreče, saj so zaradi slabega vremena morali kvalifikacijske vožnje odpovedati.

V soboto za finale

Na olimpijskih igrah pa bo vroče slovensko orožje tudi Župančič Regent. Ta se bo v kitajski prestolnici meril na 1000 m, kjer se tudi najbolje znajde. Po ne preveč prepričljivih - a vendarle vse boljših - nastopih od evropskega prvenstva v Milanu pa do prejšnje tekme svetovnega pokala v Duisburgu si je 28-letni Primorec na Poljskem brez težav priveslal sobotni polfinale, v svoji skupini je znova moral priznati premoč le "nedotakljivemu" Kanadčanu Adamu van Koeverdnu.

Na pol krajši razdalji pa je "Župa" v svoji kvalifikacijski skupini predse spustil dva tekmovalca, a se vseeno še vedno zanesljivo prav tako prebil med polfinaliste, ki bodo za finale veslali v nedeljo.

Ne spreglejte