Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2009,
15.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 3. 2009, 15.23

8 let

Polavderjeva zmagala v Pragi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska judoistka Lucija Polavder, ki je na lanskih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila bronasto kolajno, je zablestela drugi dan svetovnega pokala v Pragi.

Polavderjeva je ugnala vse svoje tekmice in prepričljivo stopila na najvišjo stopničko.

Polavderjeva je na poti do finala gladko premagala svoje tekmice, saj so vse padle na ipon (10:0). Najprej je varovanka celjskega trenerja Marjana Fabjana ugnala Ukrajinko Svetlano Jaromko, nato Kitajko Li Yiging, v polfinalu pa še Rusinjo Jeleno Ivaščenko.

V finalu je Polavderjeva naletela na Kitajko Liu Huanyuan, ki je minuli teden slavila zmago na svetovnem pokalu v Hamburgu. Polavderjeva je najprej povedla z juko (5:0) in svojo prednost suvereno držala v rokah in nogah. Že kmalu zatem ji je proti Kitajki uspel še en met za juko in prednosti celjska judoistka ni več izpustila ter se je tako veselila prve zmage na svetovnem pokalu po Sofiji januarja 2008.

Fabjan zadovoljen z nastopi

"Zelo sem zadovoljen z nastopi. Moja dekleta so tukaj osvojila štiri kolajne in lahko jim samo čestitam. Še posebej danes Luciji, ki je kot prva Evropejka premagala finalistko Liu Huanyuan. Gre za dva metra visoko tekmovalko, ki je res dobro pripravljena in Luca se je proti njej odlično borila. Po vodstvu je naredila met za še eno juko in kljub kazni prednosti ni več izpustila. Zdaj je pravi čas, da dekleta stopajo na zmagovalni oder, tako da moram reči, da nisem prav pretirano presenečen nad dobrimi rezultati," je nastope svojih varovank ocenil trener celjskega kluba Sankaku Marjan Fabjan. Že v soboto so se namreč na stopničke prebile judoistke iz njegovega kluba Urška Žolnir (do 63 kg, drugo mesto), Petra Nareks (do 52 kg, tretje mesto) in Tina Trstenjak (do 57 kg, tretje mesto).

Danes je v češki prestolnici nastopila še ena slovenska judoistka, Ana Velenšek pa ni dosegla vidnejšega rezultata. V kategoriji do 70 kg je po iponu (10:0) namreč izgubila že prvo borbo proti Srbkinji Snežani Delibašić in ostala brez uvrstitve. Raša Sraka, ki bi prav tako morala nastopiti v tej kategoriji, je nastop po posvetu s trenerjem Gregorjem Brodom zaradi utrujenosti odpovedala.

Moški del tudi v nedeljo neuspešen

Moški del reprezentance je danes svoje moči meril v Varšavi, kjer pa prav tako kot v soboto ni bil uspešen. Vsi trije posamezniki so se namreč kaj kmalu poslovili od nadaljevanja, še najuspešnejši je bil olimpijec Matjaž Ceraj, ki je v kategoriji nad 100 kg zmagal eno borbo.

Ceraj je dobil prvi dvoboj, potem ko je premagal Kazahstanca Alana Turisova, nato pa je proti Estoncu Martinu Padarju po vodstvu s 7:0 klonil v zadnji sekundi. Mitja Jenuš je v najtežji kategoriji izgubil že prvo srečanje proti Nizozemcu Luuku Verbiju in prav tako ostal brez uvrstitve. Tudi Igor Spasojevič, ki je nastopil v kategoriji do 90 kg, je izgubil uvodni dvoboj, premagal ga je Ukrajinec Dmitro Markov, in ostal praznih rok.

Člani in članice bodo zdaj imeli pred nadaljnjimi tekmami svetovnega pokala nekaj premora, saj se bodo te nadaljevale šele maja. Kljub temu pa pravega počitka ne bo, saj vse najboljše zadnji konec tedna v aprilu čaka evropsko prvenstvu v Tbilisiju. Moški del judo reprezentance bo na tatamije v tekmovalnem smislu stopil že konec marca, ko bo v Mariboru na sporedu tradicionalni turnir za Baumgartnov pas.

Ne spreglejte