Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 4. 2015,
21.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Manny Pacquiao Floyd Mayweather boks Las Vegas

Četrtek, 16. 4. 2015, 21.06

6 let, 6 mesecev

Pojoči Pacquiao že udriha po Mayweatherju, za zdaj le na treningu (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vročica pred boksarskim dvobojem stoletja narašča. Na odprtem treningu se je v Las Vegasu novinarjem in javnosti pokazal filipinski as Manny Pacquiao. Odzval se je na Mayweatherjeve zbadljivke.

Manny Pacquiao in Floyd Mayweather jr. se bosta 2. maja v Las Vegasu spopadla za tri pasove svetovnega prvaka velterske kategorije. Dva, po različicah WBC in WBA, na kocko postavlja ameriški superzvezdnik, enega (WBO) pa Filipinec. V sklopu promocijskih aktivnosti za dvoboj stoletja sta se oba javnosti in medijem predstavila na odprtem treningu v Las Vegasu.

"Zelo nrepremišljeni" Pacman odgovarja: To imam najraje! Devetintridesetletni Mayweather, ki velja za bolj tehnično dovršenega borca in ga je naš as Dejan Zavec pred časom označil za "praktično edinega boksarsko pismenega borca na svetu", je Pacquioa, ki slovi kot nekoliko trši borec – nekateri ga opisujejo kot pretepača –, označil za "zelo nepremišljenega boksarja", tri leta mlajši Filipinec pa mu je odgovoril: "Nepremišljen boksar? Takšnega me imajo ljudje radi, saj imajo radi razburljiv boks. Temu pravimo boks in v boksu je več udarjanja. Torej govorimo o udarcih."

Pristal na nepošteno delitev denarja, še enkrat pa ne bo Pacquiao, ki bo v tem dvoboju zaslužil 80 milijonov dolarjev (74 milijonov evrov), medtem ko bo Mayweather pobral 120 milijonov (111 milijonov evrov), ne skriva, da je njegova najboljša možnost za zmago, da se s sicer študioznim in obrambno naravnanim Mayweatherjem spusti v odkrit pretep. "To mi je všeč, bomo videli. To si želim sam in to si želijo navijači. Akcijo."

Če Pacman premaga slavnega Američana, pa mu povratnega dvoboja očitno ne namerava ponuditi. "Videli ste, kako dolgo so potekala pogajanja že za ta dvoboj. Na delitev denarja 60 : 40 sem pristal le zaradi navijačev, še enkrat ne bom," je še povedal Pacquiao, ki na treningih udarja po vreči, na katero je nalepil sliko Floyda Mayweatherja.

Pacquiaojeva motivacijska vreča za trening:

Utrinek z odprtega treninga:

Ne spreglejte