Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 7. 2012,
21.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 25. 7. 2012, 21.16

8 let

Pogačarjeva in Banovčeva odlično začeli EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi dan EP za ženske v golfu na igrišču Diners v Smledniku pod Šmarno goro sta odlični partiji prikazali slovenski igralki Katja Pogačar in Nastja Banovec.

S tremi udarci pod parom igrišča si delita peto mesto. V vodstvu so tri tekmovalke, ki so igrale minus pet.

Tekmovanje, ki je največji golfski dogodek v Sloveniji v zadnjih desetletjih, bo trajalo do sobote, ko se bo za naslov udarilo le približno šestdeset od skupno 144 nastopajočih iz petindvajsetih držav. Preostale tri slovenske predstavnice, Urša Orehek, Tajda Šarkanj in Anja Kirn, so si prvi dan nabrale kar precejšen zaostanek.

Tako 17-letna Katja Pogačar kot pet let starejša Nastja Banovec sta po odigranih prvih 18 luknjah žareli od zadovoljstva. "Za takšne dni je vredno trenirati po osem ur na dan. Zadela sem nekaj dolgih 'pattov' in uživala vsak trenutek dneva. To je odlično izhodišče za naslednje dni," je dejal Pogačarjeva, njena reprezentančna kolegica pa je dodala: "Čeprav gre za tako veliko tekmovanje, sem igrala tako kot vsak dan. Bila sem zbrana, samozavestna in pozitivna, zato se mi je odprlo in zadela sem nekaj težkih udarcev. Zelo sem zadovoljna z rezultatom in komaj čakam nadaljevanja."

Glede na to, da so v Sloveniji zbrane vse najboljše evropske amaterske igralke golfa, je bil rezultata omenjenih vesel tudi selektor slovenske reprezentance Uroš Gregorič. "Dva rezultata sta izjemna, trije pa pod pričakovanji. Če smo vedeli, da je Katja Pogačar na domačem igrišču sposobna dobro igrati, pa nas je še bolj razveselil rezultat Nastje Banovec, ki ni vajena tako velikih tekmovanj. Vsekakor je začetek zelo spodbuden," pravi Uroš Gregorič.

Dva udarca manj kot najboljši slovenski predstavnici so imele Švedinja Johanna Bjork, Čehinja Katerin Ruzickova in Španka Andre Vilarasau.

Ne spreglejte