Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 1. 2008,
16.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 29. 1. 2008, 16.17

8 let

Po zadnje olimpijske vozovnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Judoisti in judoistke so minuli teden v svetovnem pokalu vstopili v olimpijsko leto. Pred njimi je še pet tekem, nato pa jih čakajo OI. Na novinarski konferenci so podali svoja pričakovanja …

Slovenski judoisti in judoistke so minuli vikend znova stopili na "tatamije" v tekmah svetovnega pokala, ki prinašajo točke za uvrstitev na olimpijske igre, saj so imeli tekmovalni premor vse od srede oktobra. Najbolj se je izkazala Lucija Polavder, ki si je z zmago že zagotovila nastop v Pekingu. Ob slednji sta si že septembra na svetovnem prvenstvu vozovnice za Kitajsko priborila Urška Žolnir in Rok Drakšič.

Fantje še niso rekli zadnje besede

Na novinarski konferenci je bilo prisotnih devet od dvanajstih kandidatov, ki so podpisali z olimpijskim komiteje tripartitno pogodbo (med OKS, nacionalno panožno zvezo in športniki kandidati). Pred njimi sta še dve tekmi svetovnega pokala, dve tekmi super pokala in evropsko prvenstvo, ki je tudi zadnja možnost za uvrstitev.

Predsednik strokovnega sveta Marjan Fabjan je po prvi tekmi svetovnega pokala v novem letu dejal: "Imamo tri potnike na olimpijske igre, upamo, da se jih bo uvrstilo še veliko več. Pred nami so tekme, ki bodo zelo pomembne, hkrati pa bodo odločale o zadnjih potnikih na OI. Ženski del je leto 2008 začel odlično, medtem ko moški ni začel dobro, vendar pa fantje še niso rekli zadnje besede."

V Gruziji pred 10.000 gledalci

V Gruziji so fantje nastopili pod pričakovanji, presenečeni pa so bili nad vzdušjem v dvorani, kjer je boje spremljalo več kot 10.000 gledalcev.

V Tbilisi je odpotoval tudi Klemen Ferjan, kateremu pa koleno še ne omogoča nastopanja na vrhunskem nivoju in je bil tako le gledalec: "Po svetovnem prvenstvu sem izpustil vse tekme svetovnega pokala. V Gruzijo sem še kot gledalec, da občutim tekmovalno vzdušje. Ob tem sem si pridno beležil nastope svojih nasprotnikov. Sedaj nameravam nastopiti na vseh preostalih tekmah."

Srako poškodbe ne pustijo pri miru

Pred "sedmo silo" se tokrat niso predstavili Drakšič, Matjaž Ceraj in Raša Sraka, ki so manjkali zaradi različnih razlogov. Slednja je bila bolna, ob tem pa ima znova ogromne težave s hrbtenico, kar trenerju Gregorju Brodu povzroča kar nekaj preglavic: "Kot trener Aljaža (Sedeja op.p.) in Raše ne morem biti zadovoljen. Pri prvem ne morem biti zadovoljen z njegovim nastopom v Gruziji, medtem ko je Sraka poškodovana in morda ne bo več nastopila na nobenem svetovnem pokalu. Problem je v tem, ker ji na lestvici za uvrstitev na OI Rusinja diha za 'vrat' in v primeru, da Raša ne bo nastopila na nobeni tekmi, lahko ostane brez nastopa v Pekingu."

Bližajoči se vikend bo v znamenju državnega prvenstva, ki bo potekal v Slovenski Bistrici, teden zatem pa bo na sporedu super svetovni pokal v Parizu, kjer dobra uvrstitev prinese več točk kot na tekmi svetovnega pokala. Bomo po Parizu morda dobili že naslednjega potnika ali potnico za Peking?

Ne spreglejte