Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
17. 1. 2016,
0.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

David Haye boks

Nedelja, 17. 1. 2016, 0.10

8 let

Po več kot treh letih mirovanja v 125 sekundah položil Avstralca (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Britanski boksar David Haye je nazaj. Po več kot treh letih in pol brez boksa je pred 16-tisočglavo množico v londonski Areni O2 že v prvi rundi porazil Avstralca Marka de Morija.

Mnogi so menili, da bo The Hayemaker ob veliki vrnitvi v ring potreboval več časa in bo bolj zakrnel, a Britanec je hitro pokazal, da ima v sebi še vedno tisti eksplozivnost in moč, s katerima je navduševal ljubitelje boksa v preteklosti.

Zdaj že 35-letni Haye je v razprodani Areni O2 potreboval le 125 sekund, da je nokavtiral Avstralca in po suvereni zmagi razkril, da so njegove želje in apetiti veliki. V kratkem se hoče pomeriti kar z rojakom Tysonom Furyjem, ki je novembra v prestola vrgel Ukrajinca Vladimirja Klička. "Fury je dober boksar, zelo dober. Škoda, ker se noče pomeriti z mano. Mislim, da vsi vemo, zakaj. Tudi sam se ne bi hotel pomeriti z nekom, ki ima tako moč udarca, kot jo imam jaz," je takoj po zmagi Haye zbodel aktualnega svetovnega prvaka Furyja.

"Čeprav sem bil dolgo odsoten, nisem bil niti malo nervozen. En udarec je bil dovolj za zmago, menim, da bi se po njem uleglo še kar nekaj najboljših boksarjev. Trenutno ne vidim nobenega, ki bi lahko obstal na nogah po takem udarcu. V ring se hočem vrniti kar se da hitro, da se še dodatno preverim in hitro splezam po lestvici, da se bom kmalu spet boril za svetovni naslov," je dodal.

Haye je prvič postal svetovni prvak v težki kategoriji po verziji WBA leta 2009, ko je v Nürnbergu po sodniški odločitvi premagal Rusa Nikolaja Valujeva . Naslov je dvakrat uspešno ubranil, leta 2011 pa ga je v Hamburgu slekel kdo drug kot mlajši Kličko. Vseeno se je takrat presenetljivo dobro držal in odboksal vseh 12 rund.

Kdo bo njegov naslednji tekmec? Aktualni svetovni prvak Fury je res dejal, da se mu Haye ne zdi resen tekmec in se nima namena boriti z njim, veliko se piše o še vedno neporaženem mladem levu Anthonyju Joshui, vprašanje pa je, če ga bo njegov tabor že zdaj pustil, da se udari z boksarjem kova Haye.

Ne spreglejte