Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 9. 2012,
20.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 18. 9. 2012, 20.43

8 let

Po treh letih ponovno na vrhu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po dobrem mesecu tekmovalnega premora se bodo konec tedna v Locarnu ponovno zbrali padalci v skokih na cilj, ki bodo na četrti letošnji tekmi odločali o končnih uvrstitvah v svetovnem pokalu.

Ekipno lovoriko zadnjih dveh sezon branijo Italijani, končna zmaga pred zadnjimi osmimi serijami pa se najbolj nasmiha slovenski ekipi Elan, ki ima pred najbližjimi zasledovalci Čehi že krepko zalogo prednosti (145 točk), kar pa še ne pomeni, da se bodo Roman Karun, Uroš ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek do skupne zmage kar 'sprehodili'. Čaka jih naporno tridnevno tekmovanje, kjer bodo morali ostati zbrani od začetka do konca, česar so naši zagotovo sposobni, zato si tudi na zadnji tekmi obetajo visoko uvrstitev, ki bi le potrdila letošnjo skupno zmago. ''Navidez je prednost zares velika, kar pa še ne pomeni, da bo naša naloga lahka. Tekmeci bodo poskušali vse, da bi nam skupno zmago preprečili. Tega se zelo dobro zavedamo, zato bomo storili vse za uspešno odbijanje njihovih napadov, poleg tega pa želimo z dobrim nastopom na zadnji tekmi potrditi naš letošnji dosežek,'' pred potjo v Švico pravi kapetan Elana Roman Karun.

Tekmovanje bo zanimivo in negotovo vse do zadnjega skoka tudi v obeh posamičnih konkurencah, z nekaj slovenskimi železi v ognju. Med moškimi so namreč med prvo deseterico po treh tekmovanjih kar trije, Senad Salkič je četrti, Peter Balta šesti in Domen Vodišek osmi, vsi trije pa imajo možnost tudi za najvišjo stopničko. Najbližje zmagovalnemu odru v skupnem seštevku je Senad Salkič, ki za tretjim mestom zaostaja vsega dve točki, pred potjo v Švico pa je bil kratek in jedrnat: ''Z ničimer se ne obremenjujem. V prvi vrsti želim pomagati ekipi do končnega uspeha, kaj bo to pomenilo v posamični konkurenci, bomo videli v nedeljo po zadnjem skoku.'' S podobnimi načrti se v Švico odpravlja tudi edina slovenska predstavnica Maja Sajovic, kateri je primarni cilj konstantno skakanje, kar je letos najbolj pogrešala: ''Trenutno tretje mesto v skupnem seštevku pred zadnjim tekmovanjem je vsekakor lepo izhodišče, toda s skoki na posameznih tekmah nisem najbolj zadovoljna, zato si želim predvsem konstantnosti in če mi to uspe, bom to moje največje zadovoljstvo.'' Poleg ekipe Elan bo v Locarnu nastopila še druga leška ekipa ALC v postavi Gorazd Lah, Matjaž Pristavec, Jernej in Matevž Vukotič, ter Maja Sajovic, Leščani se želijo v skupnem seštevku približati deseterici (trenutno so 15.), z nekoliko višjim ciljem pa se ob jezero Maggiore odpravljajo Ptujčani. Peter Balta, Boris Janžekovič, Gorazd Vindiš, Aleksander Čuš in Tonček Gregorič potihoma računajo na skupno uvrstitev med peterico, kar bo zahteven zalogaj, saj je v tem krogu šest ekip, ki jih loči 80 točk. Kot je pri padalcih v svetovnem pokalu že običajno, se sklepna tekma prične v petek zjutraj in konča v nedeljo popoldan.

Ne spreglejte