Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2007,
22.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2007, 22.27

8 let

Plavalci v Kranju za državne naslove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kranjsko plavalno društvo Zvezda je organizator letošnjega odprtega prvenstva Slovenije v 25-metrskih bazenih, ki bo od četrtka do nedelje potekalo v kranjskem bazenu.

Predsednik kluba, legendarni plavalec Borut Petrič, je ob predstavitvi tekmovanja povedal, da bo na tekmi nastopilo več kot 230 plavalcev iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije ter Črne gore. Predtekmovanja se bodo začela ob 9. uri, finala pa ob 17. uri.

Glavna pozornost bo namenjena slovenskim plavalcem, ki jih v decembru čaka nastop na odprtem prvenstvu Nizozemske v Eindhovnu in evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Debrecenu. Žal pa med 15 slovenskimi klubi ne bo ljubljanske Olimpije in celjskih klubov. "Odkrito povedano sem nad tem razočaran, saj mislim, da v Sloveniji ni bolj pomembne tekme od državnega prvenstva," je ob tem povedal Borut Petrič, ki organizacijo prvega odprtega prvenstva vidi tudi kot nov korak ob peti obletnici kluba, obenem pa je zadovoljen, da bodo na tekmovanju vendarle nastopili prav vsi člani A reprezentance.

Po Petričevem mnenju je prvenstvo terminsko izredno dobro umeščeno v koledar tekmovanj. "Ne le tistim najboljšim, vsem plavalcem ponuja, da se jeseni pripravijo na tekmo. Za najboljše pa je zadnja priložnost za lovljenje norm, oziroma preverjanje forme. Predlagam, da prvenstvo ostane v tem terminu tudi v bodoče in če bo treba, ga bo naš klub spet organiziral."

Tekmo bo pozorno spremljal tudi selektor slovenske reprezentance, saj gre za zadnji rok, ko je še moč doseči normo za Debrecen. Vlado Čermak poudarja, da so možnosti majhne, da to še komu uspe, a je vendarle nekaj plavalk, ki so blizu normi. Ob tem je selektor naštel vse plavalce, ki bi lahko nastopili v Debrecenu, teh je kar 12, a jih je za tekmo prijavljenih vsega šest, pa še med slednjimi so možne odpovedi v zadnjem trenutku, saj Emil Tahirovič in Matjaž Markič še lovita olimpijsko normo in če jim to do EP ne bo uspelo, bosta namesto na Madžarskem nastopila v Walesu. Za EP so svoj nastop 100 odstotno potrdili le Peter Mankoč, Sara Isakovič, Nika Karlina Petrič in Anja Čarman.

Ne spreglejte