SiolNET. Sportal Drugi športi
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pia Babnik pokorila konkurenco tudi na Češkem

0,05

termometer

Pia Babnik
Pia Babnik je osvojila turnir Moneta PGA Tour v Ropicah in postavila nov rekord igrišča. Foto: Gorazd Kogoj/Golf zveza Slovenije

Slovenski poklicni igralki golfa Pia Babnik in Katja Pogačar sta ta teden nastopili na turnirjih na Češkem in Škotskem. Šestnajstletna Babnikova je osvojila turnir Moneta PGA Tour v Ropicah in postavila nov rekord igrišča, deset let starejša Pogačarjeva pa je zgrešil rez na prvenstvu Škotske, ki je prvi turnir evropske serije po petih mesecih.

Pia Babnik je od prekinitve evropske serije v začetku marca nastopila na sedmih turnirjih različnega ranga in zmagala na prav vseh sedmih. Ta teden je poskrbela za presenečenje še na najmočnejšem turnirju leta na Češkem, na katerem je zmagala, v absolutni konkurenci, se pravi tudi proti najboljšim češkim igralcem, ki nastopajo na evropski seriji in evropskem challenge touru, drugorazrednem evropskem tekmovanju.

Babnikova je navdušila zadnji dan tekmovanja, ko je igrišče s parom 72 premagala z 63 udarci oziroma devetimi udarci pod parom. Na prvih devetih poljih je naredila sedem birdijev, na drugih dva, in tako postavil nov rekord igrišča.

Babnikova je pred tem zmagala na vseh štirih turnirjih Slo Toura v Sloveniji ter na Pro-Am turnirju v Nemčiji in prvenstvu PGA na Slovaškem. Prejšnji teden je zablestela na igrišču Cubo pri Smledniku, ki ga je zadnji dan odigrala z -10, kar doslej ni uspelo še nobenemu igralcu ali igralki.

Katja Pogačar, ki na svetovni računalniški lestvic zaseda 388. mesto in bi s tem imela pravico nastopa na olimpijskih igrah v Tokiu, je nastopila na odprtem prvenstvu Škotske, kjer pa po dveh dneh z rezultatom +8 ni dosegla reza oziroma uvrstitve v zgornjo polovico nastopajočih, ki bodo še dva dni nadaljevali s tekmovanjem.

Tretja Slovenka med profesionalkami, 23-letna Ana Belac iz Portoroža, ta teden nastopa na turneji Symetra v Arizoni, drugi ligi profesionalnih turnirjev v ZDA.

Preberite še:

Ana Belac Sportal Ana Belac za las brez nastopa na turnirju najvišjega ranga

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin