SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Paraolimpijci odpotovali v Peking

3

termometer

Slovenska paraolimpijska reprezentanca, ki bo nastopala na bližnjih paraolimpijskih igrah v Pekingu, se je danes odpravila v kitajsko prestolnico.

Trideset slovenskih športnikov invalidov se je danes odpravilo v Peking, kjer jih od 6. do 17. septembra čakajo paraolimpijske igre. Tekmovanje, s katerim se bo po avgustovskih olimpijskih igrah končal dvomesečni festival športa na Kitajskem, v slovenskem taboru nestrpno pričakujejo, nenazadnje so se Slovenci z zadnjih iger vselej vračali z lepimi športnimi uspehi in številnimi medaljami. Odkar Slovenija od leta 1992 nastopa kot samostojna država - Slovenci so v nekdanji skupni reprezentanci Jugoslavije sicer na teh igrah prvič nastopali že 20 let prej -, so športniki invalidi v domovino prinesli tri zlate, šest srebrnih in sedem bronastih medalj.

Med športniki, ki so se na ljubljanskem letališču pred dolgim poletom na Kitajsko zbrali pred fotografskimi objektivi in novinarskimi mikrofoni, je tudi trojica, ki je na zadnjih igrah v Atenah osvojila štiri slovenske medalje. Dvakratna dobitnica atletinja Tatjana Majcen Ljubič, namiznoteniška igralka Mateja Pintar in strelec Franc Pinter bodo tudi v Pekingu slovenski aduti za medalje.

"Kitajci veljajo za favorite, za domače tekmovanje pa so se zanesljivo maksimalno pripravili. A se že veselim tekmovanja v deželi namiznega tenisa," je dejala Pintarjeva, dobitnica zlate medalje iz Aten v konkurenci posameznic. Za nekoliko bolj sproščeno vzdušje pred tekmovanjem pa je poskrbela tudi s spremembo pričeske; na Kitajskem se bo postavljala z modrimi prameni, ki se lepo ujemajo s slovenskimi športnimi barvami v Pekingu: "Ne gre za nikakršno stavo. Šlo je za osebno odločitev, da si privoščim nekaj posebnega, pa še modra barva mi je všeč," se je nasmejala Pintarjeva. Strelec Franc Pinter pa ob petem nastopu na paraolimpijskih igrah poudarja, da ima dovolj izkušenj, a se tekmovanj v Pekingu vseeno zelo veseli: "Pričakovanja so pred vsako tekmo velika. Vsake igre so doživetje zase, upam, da se bodo tudi tokrat pričakovanja izpolnila. Računam na dve uvrstitvi v finale, morda pa mi uspe še v mojih preostalih dveh disciplinah."

V Peking se je danes odpravila velika večina slovenske delegacije; ob športnikih še trenerji, spremljevalci, zdravnica, fizioterapevti in tiskovni predstavnik, medtem ko je vodja slovenske paraolimpijske delegacije Branko Mihorko že v olimpijski vasi.

Športniki, ki so odpotovali na Kitajsko, pa so: namiznoteniški igralci Pintarjeva, Jolanda Belavič, Andreja Dolinar, Ivan Lisac in Bojan Lukežič, atleti Majcnova Ljubičeva, Tanja Cerkvenik, Henrik Plank in Jože Flere, strelca Pinter in Damjan Pavlin, plavalec Dejan Fabčič in kolesar David Kuster, odbojkarice Marinka Cencelj, Anita Goltnik Urnaut, Danica Gošnak, Emilie Gradišek, Bogomira Jakin, Ana Justin, Saša Kotnik, Boža Kovačič, Suzana Ocepek, Alenka Šart in Štefka Tomič ter igralci golbala Gorazd Dolanc, Matej Ledinek, Dejan Pirc, Simon Podobnikar, Ivan Vinkler in Boštjan Vogrinčič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin