SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

P. Kauzer: Dober pokazatelj

2

termometer

Za slovenskimi "divje in mirnovodaši" je prvi del priprav na olimpijsko sezono. Silovito je v Avstraliji začel Peter Kauzer, ki se po kratkem postanku v domovini odpravlja na priprave v Atene.

Hrastničan Peter Kauzer, ki je na lanskem evropskem prvenstvu priboril edino olimpijsko kvoto za slovenske slalomiste na divjih vodah se je po mesecu dni priprav v deželi tam spodaj na kratko vrnil v domovino in strnil vtise: "V Avstralijo sem odšel opravit načrtovane treninge. To mi je uspelo, še več, tudi zmagal sem na tekmi svetovne serije, zaradi katere sem v prvi vrsti tudi malo prej odšel na priprave v Penrith. Nastopili so praktično vsi najboljši, tako da je bil to precej dober pokazatelj, ali sem na pravi poti."

Dober uvod v sezono je zagotovo lepa spodbuda za olimpijsko sezono, a jasno je, da njegovi rivali še niso pokazali vsega: "Na sami tekmi smo se sicer bolj 'tipali', vseeno pa sem odpeljal najbolje, sicer napravil nekaj napak, ampak zmagal," je še obrazložil Kauzer, ki bi moral prejeti 10.000 ameriških dolarjev, a je le tolikšno vsoto avstralskih zelencev. Bržkone bo drugače, ko bo svetovna serija gostovala v Evropi (v Bratislavi - 6. in 7. septembra, Tacnu - 13. in 14. septembra, Markleebergu - 20. in 21. septembra in Wispu - 4. in 5. oktobra). V Penrithu se je preizkusil tudi kanuist Dejan Stevanovič, ki se je izkazal z osmim mestom.

Motivirano in zavzeto

Avstralsko garanje je za nekatere že končano, na drugo strani sveta pa se še vedno zadržujejo Dejan Stevanovič, Simon Hočevar, Nina Mozetič, Urša Kragelj in dvojec Luka Božič/Sašo Taljat ter mirnovodašica Špela Ponomarenko. Vsi bodo sodelovali na tekmah oceanijskih olimpijskih kvalifikacij med 12. in 16. marcem, medtem ko bo mirnovodaš Jernej Župančič Regent do 27. aprila na Novi Zelandiji.

Z dosedaj pokazanim je strokovni štab na čelu z Andrejem Jelencem ter pomočnikoma Fedjem Marušičem ter Petrom Kauzerjem zadovoljen. "Vsi so delali z veliko mero motivacije. Tudi Peter, ki je v petih tednih, kolikor je bil tam, naredil skoraj več, kot je bilo mogoče. Imel je tudi obdobje, ko mu ni šlo, a ga je hitro 'prebolel', kar je tudi dober znak. Praktično pri vseh je opaziti napredek, toda Penrtih je bil osnova, v Atenah, kamor se odpravljamo čez nekaj dni, pa bo treba že delati na sami kakovosti veslanja," je pojasnil Fedja Marušič.

Že 29. februarja se bodo v grško prestolnico, kjer vadi kajakaš Dejan Kralj, poleg trenerjev Marušiča in Jožeta Vidmarja odpravili Jošt Zakrajšek, Benjamin Savšek, Jernej Zupan, Jure Meglič in Simon Artelj, 5. marca pa se jim bosta pridružila še mlajši in starejši Peter Kauzer. Omenjeni tekmovalci bodo v Atenah do 10. marca, nato pa se bodo vrnili v domovino, kjer jih 15. marca čaka prva preizkušnja v Tacnu, dober mesec dni pozneje pa prva izbirna tekma v Trnovem.

Vse oči v slovenskih slalomistov na divjih vodah pa so usmerjene v majsko evropsko prvenstvo v Krakov. Tam bo še zadnja priložnost za vstopnice za OI.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin