Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2024,
18.00

Osveženo pred

6 dni, 19 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

kajak Tine Kancler Lan Tominc Ajda Novak Žiga Lin Hočevar

Četrtek, 13. 6. 2024, 18.00

6 dni, 19 ur

Svetovni pokal v slalomu na divjih vodah, Krakov

Oslabljena Slovenija, a vseeno štirje kajakaši v polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Lan Tominc | Lan Tominc | Foto Nina Jelenc

Lan Tominc

Foto: Nina Jelenc

Slovenska reprezentanca v slalomu na divjih vodah si je prvi dan kvalifikacij na tekmi svetovnega pokala v poljskem Krakovu zagotovila štiri polfinalne vstopnice. Finale bodo v petek lovili Lan Tominc, Tine Kancler in Žiga Lin Hočevar pri kajakaših ter Ajda Novak pri kajakašicah.

V Krakovu ne nastopajo Benjamin Savšek, Peter Kauzer ter Eva Alina Hočevar in Eva Terčelj, ki se pripravljajo na olimpijske igre v Parizu.

V moški konkurenci si je neposredno pot v polfinale zagotovil le Lan Tominc z 29. mestom, medtem ko sta morala Tine Kancler in Žiga Lin Hočevar priložnost iskati v dodatni vožnji. V njej je Kancler dosegel drugi najboljši čas, Hočevar pa z dotikom in pribitkom dveh sekund osmega za petkov polfinale najboljših 40 tekmovalcev.

Ajda Novak | Foto: www.alesfevzer.com Ajda Novak Foto: www.alesfevzer.com V ženski konkurenci se po prvi vožnji nobena od Slovenk ni uvrstila v petkov polfinale. Ajda Novak je bila 22. in za las zaostala za prvo dvajseterico. Naja Pinterič je bila 26., Lea Novak pa 32. V drugi vožnji je nato Ajda Novak slavila, medtem ko je bila Naja Pinterič za dve mesti prekratka za polfinale trideseterice, Lea Novak pa je izpustila vratca in končala na repu uvrščenih.

Polfinale se bo za ženske v petek začel ob 14. uri, za moške pa uro pozneje. Finale bo ob 16.49 za ženske in 17.26 za moške.

Še pred tem bodo v kvalifikacijah kanuja dopoldne nastopili Naja Pinterič, Alja Kozorog in Lea Novak ter Nejc Polenčič, Žiga Lin Hočevar ter Luka Božič. Polfinale in finale kanuja bosta v soboto.

V nedeljo za konec sporeda sledi še kajakaški kros.

Lea Novak
Sportal Lea Novak do najboljše posamične uvrstitve kariere
Ne spreglejte