SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Osem Slovencev v drugi krog tekmovanja

1

termometer

Po dvodnevnih kvalifikacijah posamičnega tekmovanja na svetovnem prvenstvu se je večina slovenskih reprezentantov uvrstila v drugi krog.

Izpadli so trije: Brigita Strelec, Jure Starman in Klemen Mahkovic.

Izkazalo se je, da je za uvrstitev med najboljših 32 v ženski konkurenci zadostoval izid 581 podrtih kegljev, moška meja pa je bila precej višja (633). Obe je zmoglo preseči osem naših predstavnikov, najboljša rezultata pa sta uspela Anji Kozmus (636), kar je bil drugi najboljši dosežek, enajstega pa je med kegljači dosegel Aleš Blaž (660). V četrtkovem drugem krogu bodo na sporedu slovensko obarvani dvoboji Kozmus : Liović (Hrvaška), N.Savič : Valigurova (Slovaška), Fidel : Bučkova (Češka), R.Savič : Vaidahazan (Romunija), Sajko : H.Wiedermannova (Češka), pri moških pa Blaž : Muše (Hrvaška), Lepej : Brunot (Francija) in Sajko : Cech (Slovaška). Zanimivo je, da sta že uvodoma izpadla aktualna svetovna prvaka s prejšnjega SP pred dvema letoma v poljskem Lesznu, Hrvatica Snježana Kramar in Romun Petrit Mihalcioiu, zasedla sta šele 41. mesto.

SP se bo nadaljeval v sredo s sprintom in vso slovensko zasedbo (šest tekmovalk in tekmovalcev), poleg tega bodo podelili komplet odličij tudi najboljšim v mešanem tandemu. Trije naši pari so že v drugem krogu. Alenka Janša in Klemen Mahkovic sta izločila Hrvata Liovićevo in Bulko z 2:0 (164:159, 144:138), Eva in Sandi Sajko sta premagala francoski par Aurelle Remy – Sylvain Brunot z 2:0 (136:128, 144:124), Brigita Strelec in Grega Bajželj pa poljsko dvojico Malgozzata Leopold – Leszek Torka z 2:0 (146:137, 154:138).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin