SiolNET. Sportal Drugi športi
1,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Orkan Irma usoden za drznega deskarskega zvezdnika

1,65

termometer

Na Barbadosu se je med deskanjem na orjaških valovih, ki jih je povzročil siloviti orkan Irma, smrtno ponesrečil najstniški zvezdnik deskarskega športa Zander Venezia.

Irma Foto: Reuters

Zander Venezia, ki je bil doma z Barbadosa iz Bridgetowna, se je odločil, da bo skupaj s še nekaj somišljeniki zajahal orjaški val, ki ga je povzročil siloviti orkan Irma. Gre za enega najmočnejših orkanov v zadnjem času, stopnje pet po lestvici moči tropskih orkanov. Znamenitemu tamkajšnjemu valu na Barbadosu, ki nastane med lomljenjem vala, ko se približa obali, so deskarji nadeli ime Soup Bowls.

Šestnajstletnik, ki je veljal za enega najbolj obetavnih poklicnih deskarjev na valovih, je padel z deske ter z glavo udaril v čer na sloviti plaži Box by Box. "Zander je močno krvavel in se ni premikal. Njegovi kolegi so ga skušali čim prej spraviti na obalo, kar pa je bilo zelo težko. Ko so ga spravili na plažo, so ga oživljali, z reanimacijo so nadaljevali tudi po prihodu nujne zdravniške pomoči, ob prihodu v bolnišnico je še dihal, vendar je bil nezavesten, umrl je v bolnišnici," je za revijo Surfline dejal poznavalec tega športa Alan Burke.Venezia je avgusta zmagal na mladinskem tekmovanju do 16 let Rip Curl Grom Search na otokih Outer Banks pred obalo Severne Karoline. Gre sicer za deskarje, ki deskajo na valovih s pomočjo surf deske, brez uporabe jadra. Za premikanje izkoriščajo vodno strmino, ki nastane pri lomljenju valov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin