Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 2. 2008,
19.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 28. 2. 2008, 19.42

8 let

Odbojkarji ACH Volleyja v finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji ACH Volleyja so v polfinalu zaključnega turnirja srednjeevropske lige premagali Posojilnico Dob s 3:0 (26, 23, 16).

Blejci se bodo v petkovem finalu ob 20.15 pomerili z zmagovalcem večerne tekme med ekipama Aon hotVolleys in Hypo Tirol Innsbruck. V prvi polfinalni tekmi sta se v napol prazni dvorani pomerila prvo- in četrtouvrščeni moštvi rednega dela. Novopostavljeni trener ACH Volleyja Radovan Gačić je celo srečanje odigral brez "tuje" pomoči v postavi Satler, Čuturič, Pleško, Čebron, Pajenk, Gasparini in libero Škorc. V prvih dveh nizih je zmagovalca odločila končnica, zadnji niz pa je bil povsem v domeni branilcev naslova, ki so se tako zasluženo uvrstili v jutrišnji finale.

Čuturič stopil v ospredje

Začetek tekme je zaznamovalo kar nekaj zgrešenih servisov na obeh straneh, igralci Doba pa so si zagotovili prednost dveh točk (6:8) po napakah Blejcev v napadu. Tudi nadaljevanje ni potekalo po željah igralcev ACH Volleyja, ki so imeli kar nekaj težav pri sprejemu, zato je Gačić pri vodstvu Doba s 13:9 zahteval prvi odmor. Z nekaj odličnimi potezami v napadu se je nato izkazal Čuturič, za izenačenje na 15. točki pa je poskrbel Čebron. Po bloku Pajenka za izenačenje na 18. točki je prvi polminutni odmor zahteval še trener Doba Palgut, po asu Pleška za vodstvo z 20:18 pa še drugega. Slovenski odbojkarji so si nato v končnici že priigrali zaključno žogo (24:22), vendar so po nekaj napakah dovolili gostom izenačenje. V nadaljevanju jim je vendarle uspelo streti odpor nepopustljivih igralcev Doba in po napaki Kosla zagotoviti vodstvo v nizih z 1:0.

Pajenk razrešil dvome o zmagovalcu drugega niza

V drugem nizu je bil rezultat poravnan do četrte točke, nato pa sta se z nekaj napadalnimi akcijami izkazala Pleško in Gasparini, kar je pomenilo vodstvo Slovencev z 9:5. Do drugega tehničnega odmora je branilcem lovorike uspelo zadržati prednost dveh točk. Po dveh napakah podajalca Satlerja so zamejski odbojkarji povedli za točko (17:18), trener Bleda Gačić pa je reagiral s polminutnim odmorom. Kljub temu se Slovenci niso mogli odlepiti in šele po napaki Režnička, ki je bil v mreži, so povedli za točko (21:20). V končnici so zlahka prišli do prve zaključne žoge, a je tudi tokrat niso realizirali in Dob je prišel le na točko zaostanka. Vse dvome o zmagovalcu drugega niza je nato razrešil Pajenk z natančnim udarcem.

Tako kot v drugem nizu je tudi v tretjem sprva kazalo na izenačeno igro, nato pa so po rezultatu 4:4 potegnili igralci ACH Volleyja, ki so si po domiselni akciji Satlerja in Pleška zagotovili vodstvo s 7:4. Igralci Doba so bili tudi v nadaljevanju v težavah, Slovak na klopi Doba Palgut pa je pri slovenskem vodstvu s 13:9 za svoje varovance zahteval prvi odmor. V nadaljevanju je bila na igrišču le ena ekipa. Moštvo z Bleda je z domiselno igro vse bolj povečevalo prednost, na koncu pa skupaj z navijaško skupino, ki je celo srečanje glasno spodbujala slovenske prvake, slavila z visokih 25:16 in se s tem tudi letos zasluženo uvrstila v finale.

Ne spreglejte