Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 11. 2013,
20.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 30. 11. 2013, 20.28

8 let

Ob francoski obali sta se skovala zlato in bron

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Francoski Martigues blizu Marseilla je bil namesto Grud prizorišče SP za mlade. Slovenci so se spet izkazali, saj so osvojili zlato in bron ter bili med štirimi najuspešnejšimi reprezentancami.

Še vedno odmeva zlata kolajna Jake Kosirnika, ki je ugnal konkurente v nepredvidljivi in zahtevni disciplini natančnega zbijanja. Tržičan je pobral 'smetano' in naslov svetovnega prvaka potem, ko je zadel 'zadnjega' balina in tako v direktnem dvoboju prehitel Argentinca Lucasa Heckerja za točko (16/15). Kosirnik je dobitnik bronastega odličja skupaj s someščanom Matejem Kavčičem med dvojicami. Mitja Povh in Damjan Urbančič sta za las ostala brez odličja v štafeti. »Načrtovali smo eno kolajno med mlajšimi člani in jo tudi osvojili. Jaka si zasluži posebne čestitke, saj je tekmoval v obeh starostnih kategorijah in to zelo uspešno. Ne smemo pozabiti, da sta z Matejem premagala francosko in italijansko dvojico, slednja pa se je 'izvlekla' v polfinalu. V Franciji smo opravili pomembno poslanstvo,« je po koncu SP povedal selektor mlajših članov Pavel Švara.

Njegov kolega Anton Kosar, ki na isti funkciji skrbi za mladince, ni mogel zadržati solz. Njegova ocena prvenstva je bila prav tako pozitivna. "Po štiriletnem napornem delu sem končno le dočakal tudi zlato odličje Kosirnika, ki zapušča mladinske vrste. Kronal je vsa prizadevanja generacije igralcev. Verjamem, da bo prizadeven še naprej in mu želim tudi med mlajšimi člani enakih in podobnih uspehov."

Slovenci so torej izpolnili zastavljen cilj in so bili med najuspešnejšimi udeleženci prvenstva. Francozi in Italijani so 'nabrali' po dve zlati, po eno srebrno in bronasto odličje, Hrvati so osvojili zlato in trikrat bron, med 15 državami jih je kar 11 osvojilo dragocene okrogle 'bombončke' z oznako FIB. Zato so skoraj vsi zadovoljni zapuščali francosko obalo blizu Marseilla in se bodo znova srečali z velikimi cilji prihodnje leto v Italiji.

Ne spreglejte