Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
20. 5. 2015,
10.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Kauzer kajak kanu

Sreda, 20. 5. 2015, 10.58

8 let

Nikoli več ne bo, kot je bilo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slalomiste na divjih vodah prihodnji teden čaka prva pomembnejša tekma v sezoni. V nemškem Markkleebergu bo EP v kajaku in kanuju na divjih vodah.

Najboljši slovenski kajakaš Peter Kauzer se skoraj po letu dni vrača na kajakaške proge. Lani si je na prvi tekmi svetovnega pokala poškodoval ramo, tako da je moral izpustiti vso sezono. Kljub skoraj enoletni odsotnosti so njegovi cilji jasni. "Želim si tekmovati še bolje kot lani. V tem obdobju sem si spočil telo in dušo. Ugajalo mi je, da sem se odklopil od vsega skupaj in si tako nabral novih moči za prihodnji dve sezoni. Jasno je, kaj je moj cilj. Še tretjič se želim uvrstiti na olimpijske igre … Bomo videli, ali bo šlo v tretje rado."

Bilo je napornih deset mesecev

Rehabilitacija rame je trajala dolgih deset mesecev, a zdaj že nekaj časa lahko povsem normalno vesla. "Rama me ne boli več. Iz tedna v teden se gibljivost še izboljšuje, ampak kot je bilo pred poškodbo, ne bo nikoli več. Tako pač je in s tem sem se že sprijaznil. Če se nekoliko pošalim, imam več težav s preostalimi stvarmi kot pa z ramo. Bilo je napornih deset mesecev rehabilitacije, a to je zdaj za mano. Z veseljem pričakujem novo sezono," je povedal Hrastničan, ki je lani na evropskem prvenstvu na Dunaju dosegel sedmo mesto, kar je bilo pod njegovimi pričakovanji.

Upa, da ga občutek ne vara

Čeprav mu je poškodba vzela precej treninga, cilji niso nič manjši. Zaveda se, da je lahko še vedno hiter. Kot pravi, mu proga na letošnjem prizorišču evropskega prvenstva ustreza. "Vedeti je treba, da je konkurenca v kajaku iz leta v leto bolj ostra. Razlike med nami so vedno manjše. Danes ne moreš več zmagati z razliko treh ali petih sekund. Na progi v Markkleebergu sem bil vedno hiter. Če bom odpeljal brez napak in tako, kot znam, potem se lahko bojujem za medalje. Tudi lani, če ne bi naredil kazenskega dotika, bi bil kljub slabi vožnji na tretjem mestu. Poskušal se bom osredotočiti na svojo vožnjo, ne bom se obremenjeval z rezultatom. Upam, da me občutek ne vara, vendarle menim, da v enem letu nisem toliko izgubil, da ne bi bil sposoben narediti dobrega rezultata," je razlagal dvakratni svetovni prvak.

Ona me odpelje stran od kajaka

Seveda pa se Kauzer zaveda, da za njim prihajajo mladi tekmovalci in da je krog favoritov vse širši. "Na najpomembnejših tekmah, kot sta evropsko in svetovno prvenstvo, moraš imeti tudi nekaj izkušenj. Lahko se zgodi, da kakšnemu mlademu tekmovalcu uspe zelo dobra vožnja, ampak še vedno menim, da so izkušnje zelo pomembne. Tudi sam bom poskušal to izkoristiti," je razkril Pero, ki se zaveda, da ni več najmlajši. "Letos sem imel ravno zaradi rame bolj prilagojen program in upam, da mi bo ustrezal. Na žalost se staram in potrebujem več časa za počitek. Z Nolo sva se v tem času (hčerko Petra Kauzerja, op. p.) še toliko bolj navezala drug na drugega, ker sem bil več doma. Ona me odpelje od kajaka in res uživam v trenutkih, ko ne treniram. Ko sem v čolnu, pa sem osredotočen le na svoj trening," je sklenil pogovor slovenski kajakaš.

Ne spreglejte