Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 11. 2013,
22.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 29. 11. 2013, 22.30

7 let, 12 mesecev

Naši z dvema kolajnama izpolnili cilj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav se je predzadnji dan svetovnega prvenstva v Martiguesu začel neuspešno za slovenski tabor, se je končal z dvema kolajnama! Najmanj bronastima v natančnem zbijanju in med dvojicami.

Junaka dneva sta bila tržiška reprezentanta Jaka Kosirnik in Matej Kavčič. Prvi je 'rešil' prvenstvo iz našega zornega kota z odličjem v zbijanju pozicij. Z 19 točkami se je uvrstil med najboljšo četverico v tej disciplini in se bo v finalu potegoval za še žlahtnejšo kolajno s Tunizijcem, Monačanom in Argentincem.

"Vesel sem, da je Jaka rešil našo mladinsko ekipo in tako smo nadaljevali uspešno tradicijo vsakoletnega zbiranja kolajn. Želim mu, da bi postal svetovni prvak!," je zadovoljno sklenil selektor Anton Kosar po prvem velikem uspehu.

Kmalu je sledil drugi v režiji še enega Gorenjca Mateja Kavčiča. Skupaj s Kosirnikom sta v četrtfinalu 'potolkla' francosko dvojico Baillet – Pontonnier. Končni izid 11:8 ne kaže pravega razmerja moči na igrišču. Slovenca sta po zaostanku 0:3, hitro izenačila, potem pa zbirale točke, ki so bile tudi plod dobrega Matejevega bližanja. V finišu dvoboja sta 'galska petelina' precej znižala izid, toda že prej izgubila veliko 'perja'.

Po drugi najmanj bronasti kolajni je selektor U-23 Pavel Švara poudaril: "Lani smo bili brez odličja, Kosirnik je imel na letošnjem SP veliko smole v klasični igri, zato smo te medalje še veliko bolj veseli. Še posebej zaradi tega, ker gre za kraljevsko disciplino, Upam, da bosta fanta morda bron še oplemenitila."

V polfinalu bo naša dvojica igrala z Italijanoma Grattapaglio in Barbero, torej s tekmecema, ki sta ju premagala že v skupini z 8:7. Zato bo drugi obračun toliko težji. V ostalih disciplinah so naši žal izpadli, tudi štafeta Damjan Urbančič – Matija Povh, ki je izgubila neposredni dvoboj za bron z Argentincema za las z 41:42.

Ne spreglejte