Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 1. 2009,
16.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 24. 1. 2009, 16.36

8 let

Nareksova brezhibno do zlata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska judoistka Petra Nareks je odlično odprla novo sezono svetovnih pokalov. Lepšega začetka tekem svetovnega pokala si praktično ni mogla zaželeti.

Na uvodni tekmi sezone v Sofiji, kamor je odpotovalo kar 15 slovenskih bork, je Žalčanka v kategoriji do 52 kilogramov premagala vso konkurenco. Lep uspeh sta s petimi mesti dopolnili še Tina Trstenjak (do 57 kg) in Nina Miloševič (do 63 kg).

Poleg zmage Nareksove sta se s petimi mesti izkazali tudi novinki v svetovnem pokalu Trstenjakova in Miloševičeva. Kristina Vršič (do 48 kg), Vesna Đukič (do 57 kg), Ana Tatalovič (do 57 kg), Tina Razinger (Bežigrad, do 63 kg), Vlora Bedzeti (do 63 kg) in Maja Uršič (Sankaku, do 63 kg) so okusile ostrejši režim tekmovanja, ki v primeru poraza v uvodnih krogih ne dovoljuje več nastopa v repasažu, saj je za tega potrebno priti vsaj do osmine finala. Zaradi porazov v prvem ali drugem krogu so tako preostale slovenske judoistke hitro ostale brez uvrstitve. Kvota nastopajočih na posamezno kategorijo je po novem štiri tekmovalke (prej dve), zato najboljša slovenska predstavnica v kategoriji do 63 kg Urška Žolnir danes ni nastopila in je priložnost prepustila preostalim štirim reprezentančnim kolegicam.

"Nadaljujemo z dobrimi uspehi tukaj v Sofiji, od koder smo se sicer zmeraj vračali z visokimi uvrstitvami. Petra je nastopila brezhibno, prav lepo jo je bilo gledati, vse tekmice je premagala suvereno. Vse z izjemo ene borbe od petih je dobila z iponom. Tudi za nedeljo si upam napovedati vsaj eno kolajno," je bil po prvem dnevu svetovnega pokala zadovoljen trener celjskega Sankakuja in Petre Nareks Marjan Fabjan.

Nedelja bo dan D za najtežje kategorije do 70 in 78 kg ter za nad 78 kg, kjer bodo slovenske barve branile Raša Sraka (do 70 kg), Ana Velenšek (do 70 kg), Regina Jernejc (do 78 kg), Lea Murko (do 78 kg), Urška Urek (nad 78 kg) in Lucija Polavder (nad 78 kg).

Ne spreglejte