Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 1. 2008,
19.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 9. 1. 2008, 19.02

8 let

Najboljšim veslačem številna priznanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vodstvo Veslaške zveze Slovenije je na Bledu najboljšim veslačem minulih let podelilo priznanja za dosežke v letih 2005, 2006 in 2007.

Največ priznanj sta po pričakovanjih prejela najboljša slovenska veslača Iztok Čop in Luka Špik, ki se jima je na odru pridružil tudi njun trener Miloš Janša. VZS je ob tem praznovala še 55. obletnico obstoja, zbrani pa so se prav tako veselili dejstva, da bo Bled leta 2010 gostil svetovni pokal v veslanju, leto kasneje pa še svetovno prvenstvo.

Veslači so priznanja prejeli za dosežke v obdobju olimpiade, torej med OI 2004 v Atenah in letošnjimi igrami v Pekingu. Iztok Čop in Luka Špik sta dobila priznanje za 1. mesto na SP v dvojnem dvojcu na Japonskem 2005 in drugo mesto na istem tekmovanju v dvojnem četvercu, poleg njiju sta si priznanje v četvercu prislužila tudi Matej Prelog in Davor Mizerit. Za zasluge pri omenjenih rezultatih je priznanje dobil trener Miloš Janša. Janša, Čop in Špik so si zaradi izjemno uspešnega nastopa na Japonskem prislužili tudi posebno priznanje, saj sta bila Čop in Špik tistega leta izbrana tudi za posadko leta.

Za leto 2006 so bili priznanj deležni Čop in Špik za drugo mesto na SP v Etonu ter Andraž Krek za tretje mesto na MSP v Amsterdamu. Na istem prvenstvu so bili prav tako bronasti veslači mladinskega četverca brez krmarja Rok Rozman, Vito Galičič, Janez Zupan in Miha Golja, za kar so prav tako prejeli priznanja, tako kot tudi trener Janša in trener Iztok Butinar za dosežke svojih varovancev. Leto 2007 je prineslo priznanja Čopu in Špiku za naslov svetovnih prvakov v dvojnem dvojcu v Münchnu, veslača sta priznanje prejela iz rok predsednika VZS Toma Levovnika. Slednji je priznanja podelil tudi Mateju Rojcu, Matevžu Kaiserju, Vitu Galičiču in Urbanu Ulčarju za drugo mesto na MSP v Pekingu v dvojnem četvercu, za trenersko delo pa sta priznanji prejela še Janša in Dušan Jurše.

Priznanja za uvrstitve v finala na svetovnih prvenstvih v omenjenih treh letih so iz rok župana občine Bled Janeza Fajfarja prejeli naslednji veslači: Matej Prelog, Tomaž Pirih, Miha Pirih, Rok Kolander, Rok Rozman, Bine Pišlar, Janez Jurše, Jernej Jurše, Janez Zupanc, Gašper Fistravec, Monika Sajinčič, Dejan Sandič, Žiga Pirih, Jan Špik, Klemen Kogler, Andrej Pistotnik, Matej Rojec, Rok Gradišnik, Urban Ulačar, Matevž Kaiser, Rok Rogelj in Andraž Krek. Stanko Slivnik je ob tem prejel še priznanje VZS za dolgoletno uspešno delo v zvezi.

Ne spreglejte