Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 2. 2014,
18.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

PZS plezanje alpinizem

Sreda, 26. 2. 2014, 18.42

8 let

Najboljši plezalci in alpinisti Slovenije leta 2013 so ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mina Markovič in Domen Škofic sta, tako kot leto poprej, najboljša športna plezalca v letu 2013 po izboru Komisije za športno plezanje pri Planinski zvezi Slovenije.

Slovesna podelitev priznanj najboljšim alpinistom in športnim plezalcem za leto 2013 je potekala nocoj v Cankarjevem domu v Ljubljani v okviru alpinstično-plezalnega večera.

Pri alpinistih so žirijo Komisije za alpinizem najbolj prepričali dosežki Luke Krajnca, pri alpinistkah pa je bila lani najuspešnejša Anastasija Davidova. Naziv najperspektivnejšega je pripadel Martinu Žumru.

Predstavitev največjih uspehov slovenskega alpinizma in športnega plezanja so obogatili z gorniškimi filmi iz programa 8. mednarodnega festivala gorniškega filma, ki poteka v Domžalah.

Prvič so podelili tudi nagrado za življenjsko delo v alpinizmu, ki jo je prejel izvrstni alpinist in vodja številnih alpinističnih odprav Tone Škarja.

S prireditvijo so zaokrožili praznovanje 120-letnice organiziranega planinstva v Sloveniji in ustanovitve Slovenskega planinskega društva (1893-2013), katerega naslednica je Planinska zveza Slovenije.

Nagrade za posebne dosežke v alpinizmu so prejeli: Andrej Grmovšek, Domen Kastelic, Janez Svoljšak, Luka Lindič, Marko Prezelj, Tadej Krišelj, Tina Di Batista in Tomaž Jakofčič.

Priznanja za vrhunske dosežke v tekmovalnem športnem plezanju na tekmovanjih v letu 2013 pa so šla v roke Jerneja Krudra, Urbana Primožiča in Maje Vidmar.

Priznanja perspektivnim športnim plezalcem za rezultate na svetovnem in evropskem mladinskem prvenstvu so prejeli Martin Bergant, Janja Garnbret, Matic Kotar, Sara Lukič in Anže Peharc.

Priznanja sta dobila tudi trenerja že drugo leto zapored najuspešnejše športne plezalke in najuspešnejšega športnega plezalca, Roman Krajnik in Uroš Grilc.

Ne spreglejte