Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 6. 2011,
22.00

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 5. 6. 2011, 22.00

7 let, 10 mesecev

Najboljša sta Viktorija Krivolutskaya in Anže Grabrijan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na Ptuju (dekleta) in v Ljubljani (moški) smo v soboto ob koncu bowling sezone, ko čakamo samo še na zmagovalca državne lige, dobili tudi prvaka v t.i. ''masters' kategoriji.

V finalne boje se je pri dekletih uvrstilo 12 najboljših in pri moških 24 najboljših po seštevku iger na vseh državnih prvenstvih v sezoni 2010/2011 (moških peterk, ženskih četvork, trojk, dvojic in posamično) in pokalnem prvenstvu Slovenije. Skozi celo sezono je konstantno dobro formo pri dekletih držala Viktorija Krivolutskaya, ki tekmuje za bowling klub Feniks iz Ljubljane. Vika je namreč v finalne boje prišla kot vodilna po "masters" lestvici in je položaj favoritke upravičila tudi na zaključnih bojih. Na zelo zahtevnem oljnem vzorcu so vsa dekleta imela precej težav, strajkov ni bilo na pretek, tudi zmagovalka Vika se je namučila s svojimi tekmicami. Ljuba Ceglar iz postojnskega Epica ji je bila najbolj enakovredna nasprotnica in v živčni končnici, ko sta obe tekmovalki naredili ogromno napak, je bila Vika v seštevku dveh finalnih iger vendarle za dva keglja boljša od Ljube (331:329) in si tako zasluženo prislužila pokal za zmagovalko "masters" seštevka.

Pri moških je bil vodilni pred finalnimi boji 24 najboljših Matej Feguš (BK Xtreme), ki pa se zaradi poškodbe tekmovanja žal ni mogel udeležiti. Državni reprezentant Matej bo zaradi poškodbe moral izpustiti tudi evropsko prvenstvo v Muenchnu v Nemčiji, na katerega moška reprezentanca odpotuje konec tedna (v soboto). Vlogo favorita je tako prevzel mladi Anže Grabrijan (BK Epic), ki je v finalne boje prišel kot drugo uvrščeni. Anže je upravičil pričakovanja in po zanimivih bojih osvojil "masters" pokal, kar je zanj tudi dobra popotnica za evropsko prvenstvo. V finalnem dvoboju je Anže, ki se je finalnega dvoboja udeležil kot zmagovalec skupine A (winner bracket), premagal izvrstnega Bojana Pajka (BK Xtreme), ki je do finala prišel kot zmagovalec skupine B (loser bracket). V finalnem dvoboju se je igralo na tri dobljene igre. Zmagovalec skupine A je imel pred pričetkom dvoboja prednost 2:0 v igrah in je potreboval za končno zmago samo še eno zmago (v tem primeru bi se tekmovanje končalo že po prvi odigrani igri), medtem ko bi moral zmagovalec skupine B za končno zmago zmagati vse tri dvoboje. Bojan je prva dva dvoboja proti Anžetu prepričljivo zmagal (200 in 244 proti Anžetovih 179 in 172). Potem pa je Anže v tretji odločilni igri podrl 218 kegljev, Bojan pa žal za njega skromnih 168 in zmage se je tako veselil Anže.

Ne spreglejte