Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Torek,
7. 4. 2009,
14.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 7. 4. 2009, 14.17

8 let

Najbolj prvinski borci ponovno v Ljubljani

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Ljubljano 18. aprila zopet prihajajo novodobni ring gladiatorji. Tivoli bo gostil ''jeklene pesti'' najbolj prekaljenih borcev, ki se bodo udarili na turnirju WFC – World Free Fight Challenge.

Turnir WFC je slovensko licenčno tekmovanje registrirano v sklopu borilne veščine MMA (Mix Martial Arts), ki velja za najbolj vznemirljiv in zelo realističen borilni šport. MMA združuje kreativno in adrenalinsko mešanico različnih borilnih veščin, v kateri se največkrat pojavljajo brazilski Jiu-jitsu, boks, muay thai, wrestling ... Turnir WFC gledalcu vsekakor ponuja najbolj atraktivne in prvinske borbe, kjer v ospredju niso pravila temveč surova moč, spretnost in kreativnost borcev, ki se srečajo v ringu.

V globalnem svetu, zlasti v Aziji, Severni in Južni Ameriki – so tovrstni turnirji stalnica v ponudbi športnih tekmovanj in posledično tudi izjemno priljubljeni tako med gledalci kot tudi pokrovitelji. V Evropi pa prav serija WCF turnirjev uspešno utira pot tej zvrsti borilnih veščin na evropsko športno sceno. Organizator turnirja WFC – Ljubljana obljublja izjemen spektakel, saj ima tekmovanje serije WFC izjemno močno podporo svetovne MMA organizacije, kar pomeni, da se bodo 18. aprila v ljubljanskem Tivoliju predstavili zares vrhunski borci.

WFC je izbral in izbira najboljše profesionalce iz vseh segmentov in ostale privržence borilnih veščin iz vsega sveta, z namenom ohraniti borilni šport na najvišjem možnem nivoju in hkrati pomagati ustvarjati nove zvezde globalnih ringov. Gledalcem želi organizator ponuditi športni spektakel, ki v svetu presega vsa pričakovanja zanimanja in bo tudi pri nas verjetno kmalu postal najbolj gledan in obiskan dogodek, v svojem športnem segmentu.

Junaki jeklenih pesti

Tokrat v našo prestolnico prihaja smetana najboljših borilnih mojstrov na svetu. Glavni dvoboj borilnega večera bo med ostalimi borbami zagotovo bitka za nadvlado na evropski MMA sceni v težki kategoriji med Poljakom Janom Blachowichem in Hrvatom Igorjem Pokrajcem (Cro-Cop Team) ter dvoboj Rusa Dimitrii Vasilieva s Švedom Jorgenom Kruthom. Slednji velja za najboljšega skandinavskega kikbokserja, v dvorani Tivoli pa se bo sploh prvič boril po MMA pravilih v WFC ringu. Velika atrakcija bo zagotovo tudi francoski borilni mojster Jean Lenogue, ki ga sicer odlikuje tudi igralski talent (videli smo ga lahko v filmih Sahara, Samurai, Danny The Dog).

K-1 STYLE: prvi Slovenski turnir osmerice za naslov WFC prvaka

Dejan Madjarević, Matej Bregar, Miran Fabjan, Sandi Borojević, Ivan Budimir, Rožle Jazbinšek in Marko Novak so najboljši slovenski borci, ki se bodo skupaj s predstavnikom Srbije Zoranom Bačulovim v turnirju na izločanje prvič med seboj udarili za naslov WFC prvaka. Boji bodo zagotovo prava paša za oči, saj bo ob koncu le eden prejel naziv in pas velikega WFC šampiona.

Kot častni gostje športnega spektakla v Ljubljano prihajajo tudi trenutno najbolj vroč in zaželen nizozemski borec Alistair Overeem, vsem bolj poznan kot ˝Demolition man˝, v dvorani pod Šišenskim hribom ne bo manjkal niti njegov starejši brat Valentijn. Borbe pa bo pod ringom tokrat zaradi poškodbe v vlogi gledalca spremljal tudi aktualni svetovni WFC prvak, Bolgar Lubomir Gedjev.

Ne spreglejte