SiolNET. Sportal Drugi športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mrakova in Macarolova četrti v Miamiju

0,01

termometer

Mrak Macarol
Slovenki sta bili v Miamiju četrti. Foto: Nikos Alevromytis

Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na svetovnem pokalu v Miamiju v razredu 470 po sedmih regatah in petih dnevih tekmovanj pristali na četrtem mestu (29 točk). Za tretjim mestom sta zaostali le za točko. Prvi sta bili Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz, evropski prvakinji sta osvojili 18 točk.

Po petkovem dnevu brez jadranja, zaradi spremenljivega vetra in neurja ni bilo tekmovanj, so peti dan pokala uspeli izpeljati le eno, sedmo regato, v kateri sta bili Slovenki osmi in sta s tretjega zdrsnili na četrto mesto.

"V regato za medalje vstopava s četrtega mesta. Zadnja dva dneva sta bila zelo naporna, z večurnim čakanjem na veter, Prvi trije dnevi pa so bili vetrovni in je vse skupaj potekalo po načrtih. Peti dan tekem smo tako izpeljali le en plov po zelo šibkem vetru, namerili so med štiri in pet vozlov. Regata za medalje bo zelo pestra, več posadk je zelo blizu po to točkah, tako da je še vse odprto," sta sporočili Mrakova in Macarolova.

Z drugim mestom v sedmem plovu sta na skupno drugo meto napredovali Grkinji Maria Bozi in Rafailina Klonaridou (27 točk). Tretji sta Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar, svetovni prvakinji izpred dveh let, ki sta zbrali 29 točk, točko več od Slovenk.

Poljakinji sta bili v sedmi regati 12., ta izid pa se jima je kot njun najslabši črtal iz skupnega seštevka. Na petem mestu sta Italijanki Elena Berta in Bianca Caruso, ki sta prav tako kot Mrakova in Macarolova osvojili 29 točk.

Tina Mrak in Veronika Macarol SP 2019 Sportal Mrakova in Macarolova po dnevu brez jadranja ostali tretji

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin