Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
14. 4. 2012,
19.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 14. 4. 2012, 19.25

8 let

Mozetičeva presenetila na prvi izbirni tekmi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slalomisti v kajaku in kanuju na divjih vodah so danes na močni mednarodni tekmi (ICF ranking) opravili s kvalifikacijami.

Kar je bilo za naše tekmovalce še bolj pomembno, so današnje kvalifikacije veljale kot prva izbirna tekma za nastope na EP, svetovnem pokalu in tudi za morebitni nastop na OI. In sicer je danes štel boljši čas v kvalifikacijah.

Do večjih presenečenj med slovenskimi tekmovalci ni prišlo, saj so se pri vrhu uvrščali najboljši. Morda je za manjše presenečenje poskrbela naša najizkušenejša kajakašica Nina Mozetič. Mozetičeva, ki je v preteklosti konstantno zaostajala tako za Kragljevo kot za Terčeljevo, je danes obe svoji kolegici pustila za sabo in tako dokazala, da velja na prihodnjih izbirnih tekmah na njo še kako računati.

Med kanuisti je najhitreje s progo opravil Benjamin Savšek, ki je že pred sezono nakazoval, da je dobro pripravljen, dobre vožnje je pokazal tudi Anže Berčič, ki je v absolutni konkurenci zasedel 3. mesto, medtem ko sta Blaž Cof in Jure Lenarčič za Savškom zaostala več kot šest sekund iz zasedla 6. oziroma 7. mesto.

Med dvojci sta svojo premoč na domači progi pokazala Sašo Taljat in Luka Božič, ki sta bila v absolutni konkurenci druga. »Džoni in Lubo« sta na solkanski progi dosegla daleč najboljši čas, a sta v obeh vožnjah storila po en dotik vrat. Prva je bila tako italijanska posadka PietroCamporesi/Niccolo Ferrari, tretja pa sta bila Simon Hočevar in Dejan Kralj, ki sta za Taljatom in Božičem zaostala za dobre tri sekunde.

V kajak je kraljeval kdo drug kot Peter Kauzer, ki ima že zagotovljen olimpijski nastop. Za njim sta se uvrstila Italijan Andrea Romeo ter Francoz Thomas Bresinger. Simon Brus, ki je zaradi poškodbe na smučanju izpustil kar nekaj zimskega treninga je bil 5., zelo dobro pa se je danes zapeljal tudi Janoš Peterlin, ki je bil 8., tik za njim pa se je uvrstil Martin Albreht.

V nedeljo se bodo polfinalne vožnje začele ob 11. uri, ob 15. uri pa bodo sledili še finali v vseh kategorijah.

Ne spreglejte