Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 7. 2008,
18.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 25. 7. 2008, 18.00

8 let

Mladim kanuistom zlato v Rudnicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska mladinska reprezentanca v slalomu na divjih vodah je že prvi dan svetovnega prvenstva v čeških Rudnicah poskrbela za velik uspeh.

Kanuisti Anže Berčič, Jure Lenarčič in Jernej Zupan so namreč osvojili prvo mesto.

Slovenska trojka je s konkurenco opravila zelo zanesljivo, saj je vodila že po prvi vožnji. Na koncu so Berčič, Lenarčič in Zupan za več kot tri sekunde in pol ugnali Čehe, tretji pa so bili Nemci.

"Moram reči, da smo uspeh nekako pričakovali, saj je bila ta generacija že dve leti v samem svetovnem vrhu v tej starostni konkurenci. Že na nedavnem EP v Solkanu so ti trije tekmovalci osvojili drugo mesto, kar je bilo sicer zelo lepo in uspešno, toda vedeli smo, da se da s kančkom sreče poseči tudi na vrh. Ne nazadnje so bili tudi posamično vsi trije med prvih pet," je po uspehu kanuistov povedal trener Matej Trampuž.

Malce manj uspešna so bila dekleta. Eva Terčelj, Dora Domajnko in Nina Slapšak so zasedle četrto mesto, a bile vseeno precej oddaljene od kolajn. Samo za tretjim mestom, ki so ga osvojile Nemke, so zaostale več kot 30 sekund, za zmagovalkami Čehinjami pa so zaostale celo 45 sekund in stotinko. Srebro so osvojile Francozinje. "V Solkanu so bila tudi dekleta druga, tokrat smo za uspeh fantov pač nekaj morali 'žrtvovati'. Toda upam, da se bo dekletom vse povrnilo na nedeljski posamični tekmi," je malce v šali dodal Trampuž.

Že dopoldne pa so izpeljali kvalifikacije za posamično tekmo kanuistov in kajakašic. Vsi Slovenci so jih opravili uspešno in se uvrstili v nedeljski polfinale. Najvišje se je sicer uvrstil Zupan s tretjim časom v C-1.

V soboto se bodo predstavili še kajakaši (slovenske barve zastopajo Janez Kastelic, Aleš Jablanšček in Martin Albreht) ter dvojci (za Slovenijo bodo veslali Tilen Hvala/Nejc Rusjan, Matic Štrukelj/Matej Poljanec in Jernej Lesjak/Gašper Babnik).

"Za razliko od kanuistov so pri dvojcih povsem novi obrazi in od njih pač ne moremo pričakovati čudežev, ampak bolj nabiranje izkušenj. Kajakaši pa so sposobni poseči visoko. V Solkanu so bili peti, kar pa nas ni povsem zadovoljilo. Gotovo so sposobni boljše uvrstitve," pa nove uspehe napoveduje Trampuž.

Ne spreglejte