Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
10. 2. 2016,
14.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Luka Božič priprave Avstralija

Sreda, 10. 2. 2016, 14.51

8 let

"Menda je bila kar panika na progi"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski kanuist Luka Božič je razkril, da uživa v Avstraliji in da trenutno prav nič ne pogreša doma. Eden glavnih kandidatov za olimpijsko medaljo močno dvomi, da bo šel še kdaj v Dubaj.

Večina najboljših slovenskih kajakašev in kanuistov si je letos za priprave izbrala Avstralijo. Pot je dolga in dražja, vendar je po besedah našega sogovornika vse to vredno. Pogoji za treniranje v deželi tam spodaj so vrhunski. Luka je zadnji konec tedna nastopil na prvi tekmi, kjer je med enojci zasedel sedmo mesto, med kanuisti dvosedi pa sta se skupaj s Sašem Taljatom uvrstila tik pod stopničke – na 4. mesto.

V Avstraliji se je vedno dobro počutil

Ljubo, kot ga kličejo prijatelji, je dva tedna treniral brez klubskih kolegov, pred kratkim pa so se mu pridružili še drugi člani, med njimi tudi njegov partner v čolnu Sašo Taljat. "Malo mi je bilo dolgčas, vendar sta bila tukaj še Anže Berčič in Janoš Peterlin. Nekajkrat sem treniral tudi s Petrom (Kauzerjem) … Zdaj je fino, ker so prišli tudi člani iz mojega kluba. Všeč mi je, ker se iz tedna v teden bolje počutim. To je posledica tega, ker imam manj treningov, vendar pa so ti bolj kakovostni. Glede na to, da smo pred olimpijsko sezono, moram delati predvsem na kakovosti. Kar smo naredili, smo naredili, zdaj moramo samo še izpiliti zadnje stvari."

Luka je zadnja tri leta treniral v Dubaju, natančneje v Al Ainu, za letos pa si je izbral daljno Avstralijo. "Mislim, da smo Avstralijo izbrali zaradi tehničnih stvari. Že prvi dan sem začutil, da je proga tukaj veliko boljša. Dopušča ti veliko različnih treningov. V Dubaju je prednost, da je proga dolga, vendar pa ni dovolj tehnična. Za to obdobje je proga v Penrithu vrhunska … Tukaj sem se vedno zelo dobro počutil. Bolj mirno je in če na koncu potegnem črto, lahko rečem, da je bila to prava odločitev. Rekel sem si, da ne grem več v Dubaj, morda največ za en teden (smeh). Tam sem bil zadnja tri leta in sem imel že vsega čez glavo."

Panika na progi

Tudi njemu je zelo dobro poznana zgodba o strupeni kači, ki je zašla na kajakaško progo. "Menda je bila kar panika na progi, namreč takrat me ni bilo tam. Ravno pred kratkim smo bili v parku, kjer si lahko pogledaš avstralske živali. Med njimi je bila tudi rjava kača. Prvič sem jo videl in pisalo je, da gre za zelo strupeno kačo," je Luka komentiral neljubi dogodek na progi.

Čeprav je Luka že dolgo v Avstraliji, svojega doma še nič ne pogreša. "Zdi se mi, da res dobro treniram. Nisem tako utrujen. Če si preveč utrujen, ti na vodi po navadi ne gre tako dobro, kot si sam najbolj želiš. Mislim, da bom brez težav zdržal do konca februarja. Zadnji teden me bo zagotovo vleklo domov. Sprva se bom spočil, nato pa me čaka še en mesec treninga do izbirnih tekem," je sklenil Luka, ki s Sašem Taljatom velja za glavnega kandidata za olimpijsko medaljo v Rio de Janeiru.

Ne spreglejte