Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
20. 5. 2015,
17.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

kotalkanje

Sreda, 20. 5. 2015, 17.26

8 let

Med pripravami en teden povišane telesne temperature in infuzija, na mini SP dva srebra!

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ana Turel si je na kotalkarskem pokalu Nemčije, ki je bilo po udeležbi kot mini svetovno prvenstvo, prikotalkala dve srebrni medalji. Slovenska reprezentanca je domov prinesla štiri medalje.

Slovitega pokala Nemčije, ki ga je gostil Freiburg, se je udeležilo neverjetnih 19 držav in 270 nastopajočih. Slovenija je tja poslala reprezentanco sedmih kotalkaric (Veronika Brešar, Ana Turel, Tanita Kaja Černe, Lana Pregelj, Jessica Marka, Urška Furlani, Zoja in Lana Muhič). Izkupiček je bil veličasten: štiri medalje. Ana Turel je osvojila dve srebrni (prosti program in kombinacija), Lana Pregelj (kombinacija) in Jessica Marka (prosti program) pa po eno bronasto.

"Gre za eno največjih tekmovanj na mednarodni ravni. Iz Evrope so bile praktično vse države, izjema sta bili le Nizozemska in Belgija, ki imata finančne težave. Absolutno pozitivno je to, da so bile zraven svetovne kotalkarske velesile Argentina, Brazilija, ZDA, Čile, Urugvaj, Kolumbija. Zadnja je naredila izjemno velik napredek, letos bo tudi organizatorka svetovnega prvenstva. Sodelovali sta tudi Indija in Izrael. Prvič sta se na pokalu Nemčije pojavili Rusija in Danska," je na sprejemu kotalkaric v Renčah hitela razlagat predsednica kluba Nela Pregelj.

Slovenija kljub finančni podhranjenosti obdržala stik s svetovno elito

Pred odhodom na pokal Nemčije je bilo Pregljevo malo strah, saj se je dobro zavedala, da preostale države po finančni plati stojijo bolje kot Slovenija: "Pri nas se ta gospodarska kriza še vedno močno pozna in imamo s financiranjem programov težave. Odhod na to tekmovanje so z lastnimi sredstvi v celoti podprli starši. Preostale reprezentance imajo očitno podporo države. Na tako visoki ravni si recimo Nemci privoščijo celoletni najem italijanskega trenerja, kar stane ogromno. Kako jim uspe dobiti toliko denarja, ne vem. To se pri Nemcih zelo pozna. Po prostih programih so se nam zelo približali. Tudi Argentinci so me šokirali: pripeljali so reprezentanco 23 oseb, za kar so bili strašni stroški. Španija, ki je imela zadnji dve leti po deset tekmovalcev, jih je letos imela več kot 30. Čeprav v zadnjem času zaradi finančnih težav delamo bolj z lastnim trenerskim kadrom, nam je uspelo obdržati stik z elito in morda narediti celo korak naprej."

Za dvakrat srebrno Ano Turel navijali tudi zdravniki in medicinske sestre

"Zelo sem zadovoljna glede na to, da sem bila pred odhodom na pokal zelo bolna. Ves teden sem imela povišano telesno temperaturo, in sicer 39 stopinj Celzija. Bilo je tako hudo, da sem morala v bolnišnico, kjer sem dobila infuzijo. Posledično sem izgubila veliko moči in veliko treningov. Vendar se mi je uspelo nekako pobrati. Ne vem, od kod sem potegnila to moč. Očitno so zame navijali tudi zdravniki in medicinske sestre," je svojo nemško zgodbo pokomentirala Ana Turel.

Z boleznijo se je morala spopasti tudi bronasta Jessica Marca: "Več sem pričakovala, kot sem dosegla. Po dolgem programu sem bila malo žalostna, a glede na to, kaj se mi je dogajalo pozimi, ko sem bila zelo bolna, sem tega pokala za tretje mesto zelo vesela. Za prvo veliko tekmo je to vrhunski rezultat. Videla sem, kam spadam v svetovni eliti".

Lana Pregelj, ki je niso motile zdravstvene težave, je bila prav tako ponosna na svoj bron: "Vso zimo sem garala in vse se mi je poplačalo. Lahko bi bilo še boljše, a sem zadovoljna z rezultatom."

Ne spreglejte