Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 5. 2009,
22.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 6. 5. 2009, 22.05

8 let

Mateja Pintar v Laškem z novo medaljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvi dan odprtega prvenstva Slovenije - Thermana Laško 2009 v namiznem tenisu za invalide je najboljša slovenska igralka Mateja Pintar že osvojila prvo kolajno.

Pintarjeva je na šesti izvedbi tega tekmovanja v Laškem z današnjim bronom v kategoriji open svoj izkupiček medalj povečala že na devet. Ob koncu tekmovanja v kategoriji open je Slovenija po zaslugi Mateje Pintar osvojila bronasto medaljo. Po porazu v polfinalu proti Borislavi Perić iz Srbije s tesnim izidom 2:3 je Pintarjeva v borbi za tretje mesto premagala Jordanko Al Azzam Fatemeh s 3:0. Prvi dan tekmovanja v kategoriji open so nastope nekoliko manj uspešno končali v slovenski moški namiznoteniški vrsti. Primož Kancler, Andrej Žnidar, Ljubiša Gajič in Davorin Dervarič so že v prvih nastopih morali priznati premoč tekmecev, vsi z rezultatom 0:3. Edino zmago je s 3:0 dosegel Bojan Lukežič, ki pa je v nadaljevanju naletel na izredno neugodnega tekmeca iz Turčije in dvoboj se je končal tesno z 2:3.

V četrtek se bo nadaljevalo tekmovanje po posameznih kategorijah, tudi z vsemi slovenskimi predstavniki. Na tekmovanju v Laškem sodeluje 21 evropskih in sedem neevropskih držav s skupno 161 tekmovalkami in tekmovalci na invalidskih vozičkih in 105 takšnimi, ki tekmujejo stoje. Med njimi je kar 32 nosilcev paraolimpijskih medalj iz Pekinga 2008, ki so skupaj osvojili 35 odličij.

Prvo ime med moškimi je Francoz Christophe Durand, ki je v Pekingu osvojil zlato medaljo posamezno v kategoriji 4-5 ter bronasto ekipno v isti kategoriji. Pri ženskah je najuspešnejša udeleženka turnirja v Laškem Italijanka Pamela Pezzutto, ki je v Pekingu osvojila srebrno medaljo posamezno v kategoriji 1-2 ter prav tako srebrno ekipno v kategoriji 1-3. S 23 udeleženci je najštevilčnejša Francija, sledita pa Italija (21) in Turčija (14). V devetčlanski slovenski ekipi so ob Mateji Pintar še Andreja Dolinar, Jolanda Belavič, Ljubiša Gajič, Ivan Lisac, Bojan Lukežič in Primož Kancler, Andrej Žnidar ter Robert Dervarič.

Ne spreglejte