Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 9. 2012,
20.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 30. 9. 2012, 20.30

8 let

Markovičeva, Vidmarjeva in Škofic v finalu Atlante

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska reprezentanca v športnem plezanju je na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Atlanti vpisala nov ekipni uspeh.

V veliki finale so napredovali kar trije, Mina Markovič, Maja Vidmar in Domen Škofic. Lepo je presenetil 18-letni Domen Škofic, aktualni svetovni mladinski podprvak z letošnjega mladinskega svetovnega prvenstva v Singapurju, ki je v polfinalu Atlante vpisal šesti dosežek. Najbolje se je v polfinalu odrezala Maja Vidmar s tretjim mestom, vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti Mina Markovič pa je v polfinalu zasedla šesto mesto. Četrti slovenski predstavnik v Atlanti Urban Primožič je tekmo končal v polfinalu na 22. mestu.

"Domen si je kot najmlajši Slovenec v zgodovini s šestim mestom priplezal finale. Urban je na sredini smeri najprej napravil tehnično napako z dvojnim vpenjanjem, nato pa še izbral napačno kombinacijo gibov in končal na 22. mestu," je po polfinalu iz Atlante sporočil selektor slovenske članske reprezentance Simon Margon.

Domen Škofic je bil svojega prvega finala na tekmah v najmočnejši članski konkurenci zelo vesel: "Končno mi je uspelo odplezati polfinale tako, kot sem sposoben, in zato sem zelo vesel. Počutim se, kot da bi zmagal. Za finale pa nimam pričakovanj, želim si le, da bi užival, kar se da." Tudi Maja Vidmar je bila zelo vesela uvrstitve v finale: "Fuuuulll sem vesela za finale, ampak ni še konec. Finale je največji izziv, ki me čaka, želim odplezati mirno in odločno, cilj je seveda vrh, do tam pa dobra borba. Kako bo na koncu, me bo zanimalo po dobrem 'fajtu'."

Najboljša slovenska športna plezalka Markovičeva s prikazanim v polfinalu ni bila najbolj zadovoljna, še zlasti, ker je v kvalifikacijah plezala brezhibno z vrhovoma v obeh kvalifikacijskih smereh: "S prikazanim v polfinalu zanesljivo ne morem biti zadovoljna. Privoščila sem si napako, kot že dolgo ne in padla na enem izmed ključnih gibov smeri, ko sem nekako ostala brez načrta. Vse, kar lahko rečem, je, da sem vesela, saj me zvečer čaka še ena možnost za boljšo predstavitev." Začetek finale bo četrt pred polnočjo po slovenskem času.

Ne spreglejte