Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 12. 2007,
13.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 16. 12. 2007, 13.42

8 let

Markič za tri stotinke ob medaljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na evropskem plavalnem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Debrecenu jse e v soboto izkazal Matjaž Markič, ki je bil na 50 m prsno četrti, medaljo pa je zgrešil za vsega tri stotinke sekunde.

Markič je na EP prišel po medaljo. Že v polfinalu se je izkazal, ko je s 27,03 za pet stotink izboljšal osebni in slovenski rekord. Izid 27,08 je dosegel leta 2005 na prvenstvu v Trstu in takrat z njim osvojil bronasto medaljo. V finalu je Markič najprej nekoliko zamudil na startu, za nameček prišel še slabo v cilj in namesto novega rekorda, medalje in izida pod 27 sekundami, je bil s 27,12 za tri stotinke počasnejši od Italijana Alessandra Terrina. Zmagal je Ukrajinec Oleg Lisogor 26,75, srebro pa je s 26,95 Norvežan Alexander Hetland. "Na EP sem prišel po državni rekord, kar mi je uspelo. V finalu pa sem seveda želel medaljo. V igri stotink sem jo izgubil za tri stotinke, a nič hudega, saj sem jo na ta način nekajkrat tudi že dobil. Enkrat pride, enkrat gre. Nisem nezadovoljen, saj sem letos veliko delal predvsem na 100-metrski razdalji in v sezoni imam še številne druge cilje," je po nastopu povedal danes najboljši Slovenec. Najprej je izpostavil viden napredek na 100 metrski razdalji, kjer si želi še pol sekunde boljši izid oziroma čas pod 1:01 minute. To naj bi dosegel že na marčevskem EP v Eindhovnu.

Tudi sedemkratni evropski prvak na 100 m mešano, Peter Mankoč, je bil po polfinalu že precej bolj optimističen. Kljub varčevanju z močmi je bil s 53,45 daleč najhitrejši v polfinalu. Prvi favorit Nemec Thomas Rupprath, ki je zmagal v drugi skupini, je dosegel izid 53,77. "Nekoliko sem presenečen nad časom. Tokrat so se mi izšli vsi obrati in če bi šel na polno, bi bil morda dosegljiv tudi evropski rekord," je po tekmi ocenil Mankoč, a se hkrati branil vloge prvega favorita: "Rupprath je letos že plaval 52,7. Če je kaj delal na psihologiji in določene elemente popravil, lahko zmaga. Tukaj je še nekaj drugih plavalcev, ki so bili letos že hitrejši od mojega današnjega izida, a tudi sam sem prepričan, da se lahko borim za novo zlato medaljo." Obenem pa Mankoč meni, da se bo Nemec moral zelo potruditi, saj je sam pripravljen za dosežek okrog osebnega rekorda. Oba sta se srečala tudi po tekmi se se pogovorila o finalu. Kot je povedal Mankoč, je šlo v pogovoru predvsem za to, da se je Rupprath želel znebiti vloge favorita ...

Ne spreglejte