Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 11. 2013,
22.07

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 9. 11. 2013, 22.07

8 let, 5 mesecev

Mariborčanke s polnim izkupičkom iz Budimpešte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarice Nove KBM Branika so v tekmi 4. kroga srednjeevropske lige v Budimpešti premagale Vasas.

Mariborske odbojkarice na popuščajo. Po štirih tekmah srednjeevropske lige imajo stoodstotni izkupiček točk in so zasluženo na vrhu lestvice. Na tokratnem gostovanju v Budimpešti so brez izgubljenega niza v gosteh odpravile ekipo Vasasa, za katero je bil to že tretji poraz.

Prvi niz ni kazal na tako gladko zmago slovenskih prvakinj, kajti niti igre so v svojih rokah držale gostiteljice, ki so ves čas vodile. Šele pred končnico so se Mariborčanke otresle pritiska in izničile njihovo prednost. V zanimivih ključnih trenutkih ekipa Vasasa zapravila tri zaključne žoge, pri njenem vodstvu 26:25 pa so gostje dosegle tri točke zapored - zadnji dve točki je dosegla Marina Kaučič z blokom - in osvojile niz. Dobra igra je dala Štajerkam še dodatnega poleta, v drugem nizu so povedle s 4:0. Domače odbojkarice so nato vzpostavile ravnotežje na igrišču, vendar jim vodstva tekmic ni uspelo izničiti. Mariborčanke so igrale zbrano, niso popuščale niti v enem trenutku igre, tako da so do konca niza obdržale prednost štirih točk.

Tudi v tretjem nizu so gostje povedle s 4:0. V nadaljevanju je domača ekipa skušala doseči zasuk, a ji je do drugega tehničnega odmora prednost tekmic uspelo znižati le za točko. Mariborčank so tudi po drugem tehničnem odmoru nadaljevale z zanesljivo igro in povedle z 19:13 in 21:15. Ko je kazalo, da imajo lahko pot do zmage, so se domače odbojkarice mariborskim z borbeno igro in tudi nekaj sreče približale na dve točki (23:21), toda preobrat jim ni uspel.

"Tekme je bila zahtevnejša, kot kaže rezultat. Gostiteljic so prikazale borbeno igro, v veliko pomoč so jim bili tudi glasni navijači, a so naša dekleta v odločilnih trenutkih pokazala zrelo igro, čeprav je dolga pot v Budimpešto pustila posledice. A najpomembneje je, da smo zmagali," je povedal trener mariborskih odbojkaric Bruno Najdič.

Ne spreglejte