Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
25. 9. 2012,
15.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Slabe ACH Volley

Torek, 25. 9. 2012, 15.58

8 let

Luka Slabe: Tako na treningu kot tekmi šteje za nas le zmaga

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarski državni prvak ACH Volley z novo sezono začenja že ta konec tedna. Tik preden se dvigne zastor pa smo malce zaslišali novega trenerja Luko Slabeta, ki je poleti zamenjal Igorja Kolakovića.

Za odbojkarji ACH Volleyja je že osem tedenski trenažni ciklus, v katerem so odigrali šest pripravljalnih tekem. Forma se dviguje iz tekme v tekmo, a po besedah Slabeta ima njegova ekipa še veliko rezerv. ''V glavnem je prvih osem tednov minilo po pričakovanjih. Kot zmeraj je bilo nekaj vzponov in padcev, ampak to je za pripravljalni del sezone povsem normalno. Upajmo, da bo tega veliko manj med sezono. Na vseh igralnih pozicijah imamo še veliko rezerv. Ker pa vemo, da v moški, vrhunski odbojki o zmagovalcu največkrat odločata kvaliteta servisa in sprejema servisa, moramo prav v teh dveh elementih še marsikaj postoriti.'' je za uvod povedal trener ACH Volleyja, ki je vročem stolčku letos poleti zamenjal črnogorskega stratega Igorja Kolakovića. V pretekli sezoni je Slabe izredno uspešno vodil kamniški Calcit Volleyball in jih popeljal do drugega mesta tako v prvenstvu kot tudi pokalu.

''Ekipa je sestavljena, spremembe ne bo''

V sezoni 2012/13 bo oranžne barve branilo 13 igralcev, ki so že vsi v Tivoliju. Odbojkarska trgovina je torej za ACH že končana. ''Ekipa je sestavljena, sprememb ne bo,'' je potrdil Ljubljančan, ki bo v novi sezoni računal na uslugo Andreja Flajsa, Gregorja Ropreta, Aleša Fabjana, Mateja Vidiča, Alena Šketa, Jana Klobučarja, srbska reprezentanta Milana Rašića in Uroša Kovačevića, Kanadčana Daniela Lewisa ter štiri prišleke pred sezono Srba Borislava Petrovića, Američana Jaysona Jablonskyja, Brazilca Carlosa Morena in Francoza Sidibeja Moryja. Ravno na račun slednjega Slabe ni skoparil pohvalami: ''Mory ima izredne fizične sposobnosti. Gre za igralca, ki nam bo lahko zelo pomagal. Upam, da bo kos vlogi ''liderja'', ki ga naša ekipa potrebuje. Gre za zelo delavnega fanta, ki bo pa kot vsak igralec te ekipe moral vse podrediti uspehu celotne ekipe.'' Nič manj ni zadovoljen tudi za brazilskim organizatorjem igre Carlosom Morenom: ''Že pred prihodom Carlosa v Ljubljano smo vedeli, kakšne so njegove kvalitete. Gre za zelo borbenega in čustvenega igralca, ki od svojih soigralcev zahteva vse in še več. Mislim, da je z njegovim prihodom najbolj pridobil Ropret, saj bo ob sebi imel soigralca, ki mu bo v pomoč, in nenehno v opomin, da si je potrebno vsak trenutek na igrišču izboriti in zaslužiti. Tvorila bosta podajalski par, ki se bo dopolnjeval in skozi celotno sezono napredoval.''

''Blokerjem povsem zaupam''

ACH Volley bo v tej sezoni računal zgolj na tri blokerje. ''Oranžne zmaje'' je zaradi poteka pogodbe in zdravstvenih težav zapustil Matevž Kamnik, preostalemu dvojcu Rašić-Vidič, pa se je pridružil Petrović. V odbojkarskih krogih se velikokrat pojavi stavek, štirje blokerji v ekipi so preveč, trije premalo. ''Na tej poziciji smo dovolj kvalitetni in tem trem igralcem povsem zaupam. Upam, da bo vsem trem skozi celotno sezono služilo tudi zdravje. Namesto četrtega blokerja smo se raje odločili za dva libera, saj vemo kako pomemben je sprejem servisa v moški odbojki,'' je zadevo pokomentiral mladi strateg.

Liga MEVZA v tej sezoni močnejša

Slovenski prvaki se po letu, ko so od samega začetka sodelovali v državnem prvesntvu, vračajo na sistem MEVZA (op. p. srednjeevropska liga) in liga prvakov. Po besedah našega sogovornika naj bi bila v primerjavi s prejšnjimi sezonami liga MEVZA močnejša in kvalitetnejša. ''V tej sezoni bo tekmovanje MEVZA močnejše. Obe avstrijski ekipi, Tirol in Aich Dob bosta močni, prav tako pa se je močno okrepila Bratislava. Neugoden nasprotnik bo tudi druga slovaška ekipa Humnene, ki se je lansko sezono uvrstila celo na zaključni turnir. Tudi Kamničani bodo nevarni in nepredvidljivi.''

Za uvod najprej na Madžarsko

Odbojkarji ACH Volleyja bodo svojo prvo uradno tekmo odigrali v srednjeevropski ligi. Na Madžarskem se bodo v petek v 1. krogu udarili z tamkajšnjo ekipo Fino Koposvar. Sezono bi bilo pomembno začeti z zmago, podobnega mnenja so tudi pri ACH-ju. ''Tako na treningu kot tekmi šteje za nas le zmaga,'' je še za konec pogovora dejal Slabe.

Torej v novo sezono bodo ''oranžni zmaji'' zakorakali že v petek na Madžarskem, prvi nastop pred domačo publiko v Tivoliju bodo doživeli v soboto, 6. oktobra proti kaštelski Mladosti. Prvi krog elitne lige prvakov bo čez mesec dni (24. oktobra), ko bo ACH Volley v dvorani Stožice gostil nemški Generali Unterhaching.

Ne spreglejte