Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 3. 2012,
19.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 24. 3. 2012, 19.08

8 let

Lokateks Trata devetič državni prvak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Škofjeloški balinarji so tudi v drugi tekmi finala končnice super lige premagali Luko Koper, tokrat s 16:6 in tako devetič in že četrtič zapored osvojili dragoceno domačo lovoriko.

V boju za obstanek je bila Skala še enkrat boljša od Lucije (6:2) in Portorožani so izpadli iz elitne konkurence. Koprčani se v dvorani na Trati niso zlahka predali. Po šesti diciplini natančnega zbijanja je bil izid še vedno neodločen – 6:6. Potem sta Uroš Vehar in Igor Šircelj v štafeti premagala Andreja Kastelica in Gregorja Moličnika, odločilni dve točki pa je prispeval Tadej Premru v igri v krog po zmagi z Jakopičem in vsega je bilo konec, saj so Škofjeločani v Kopru zmagali s 14:8. Zadnje igre trojic, dvojic in klasična so se pač končale pred iztekom igralnega časa…

"Veselimo se novega uspeha. Tudi v tej sezoni smo dokazali, da smo najboljši. Hoteli so nas 'zrušiti' s prestola, kar je povsem športno, vendar nas niso uspeli. Potrudili se bomo tudi v evropskem pokalu prvakov, saj želimo tukaj na Trati gledalcem prirediti še eno zadovoljstvo," je z zlato kolajno krog vratu povedal kapetan domačega moštva Uroš Vehar, ki je v prvi igri v krog dosegel odličen izid v dvoboju z Moličnikom (32).

Niti poraženci v finalu iz Kopra niso bili razočarani. »V moštvu nimamo zvezdnikov, vendar smo že vrsto let v vrhu slovenskega balinanja, nikoli se nismo borili za obstanek. Škofjeločani so pač boljši, to smo jim športno priznali. Pokušali se bomo čim bolje odrezati tudi na evropski ravni,« je dejal vodja Luke in še vedno aktivni igralec Boris Mahne, saj so si tudi Primorci zagotovili nastop v evropskem pokalu in se bodo spoprijeli s tretjeuvrščenim moštvo Francije.

Velik pokal BZS in kolajne sta finalistoma ter tretjeuvrščenemu moštvu Planine Ribnikar As podelila predsednik naše zveze Sandi Kofol in škofjeloški župan mag.Miha Ješe. Potem so prišli v dvorani Trata na vrsto muzikanti in nov naslov državnih pravkov so balinarji Lokateksa Trate v družbi svojih navijačev proslavili na dostojen način.

Ne spreglejte