Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 2. 2015,
9.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jošt Zakrajšek

Petek, 6. 2. 2015, 9.32

8 let

Letos se ne bo nikomur prilagajal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trenutno najboljši slovenski kajakaš na mirnih vodah Jošt Zakrajšek se na novo sezono pripravlja malo drugače kot lani, ko ni dosegal želenih rezultatov.

Jošt Zakrajšek je znan kot izredno zagnan športnik, ki mu nikoli ne zmanjka motiva za trening. Treba ga je celo držati nazaj, saj včasih želi narediti še več, kot je treba. Znan je kot velik ljubitelj teka na smučeh, zato se vedno z veseljem udeleži tekaških priprav, ki jih organizira kajakaška zveza Slovenije. Jošt se je pred kratkim odpravil v Turčijo, kjer bo opravil glavne priprave na novo sezono. "Tek na smučeh mi je zelo všeč. Mislim, da na smučeh tečem dalj časa, kot pa veslam, vendar se s tekom nikoli nisem ukvarjal tekmovalno. Že od nekdaj je tek na smučeh reden del mojih zimskih priprav, saj vem, da lahko s tovrstnim treningom veliko pridobim. To se je izkazalo že v preteklih letih," je uvodoma povedal kajakaš iz Trzina, ki se redno udeležuje tudi rekreativnih tekmovanj. "Vsako leto, če se le da, tekmujem na tekmah za slovenski maraton. Morda se bo slišalo nekoliko nenavadno, vendar na tekmah preizkušam tudi taktiko za tekme v čolnu. Z malo domišljije se da tudi to."

Želel sem veliko več

Lani je največji uspeh dosegel v domačem Bohinju, ko je zmagal v svetovnem pokalu v maratonu (3,6 kilometra), sicer pa rezultatsko ni bil najbolj zadovoljen z zadnjo sezono. "Želel sem veliko več. Lani sem preizkušal več vrst treninga, tako da sploh nisem imel rdeče niti. Treniral sem z Argentinci, Srbi in Nemci. Zanimalo me je, ali sem na pravi poti in ali delam približno tako kot konkurenca. Lahko rečem, da je bila zadnja sezona bolj poskusna … Čeprav sem bil počasnejši, sem bil na tekmah blizu finala A," je razlagal 31-letni kajakaš, ki že ima medalje s tekem svetovnega pokala, prav tako pa je bil leta 2013 na evropskem prvenstvu na Portugalskem četrti.

Držal se bo svojega programa

To leto bo na pripravah drugače, saj bo program prilagodil sebi in se mu ne bo treba nikomur prilagajati. "Letos bom precej manj sodeloval z drugimi tekmovalci. S srbsko ekipo odhajam v Antalyo, vendar mi bodo oni pomagali le logistično, drugače pa se bom držal svojega programa. Delal bom po programu, po katerem vem, da bom hiter in eksploziven," je še povedal Jošt, ki bo letos na svetovnem prvenstvu v Milanu lovil kvoto za olimpijske igre v Riu de Janeiru. V letošnji sezoni se bo posvetil predvsem 1000-metrski razdalji, tekmoval pa bo tudi na 5000-metrski razdalji.

Ne spreglejte