Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 8. 2021,
20.55

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

šah Laura Unuk

Sreda, 11. 8. 2021, 20.55

2 leti, 8 mesecev

šahovsko EP

Laura Unuk v tretjem krogu šahovskega EP remizirala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Laura Unuk | Laura Unuk je tokrat remizirala. | Foto Vid Ponikvar

Laura Unuk je tokrat remizirala.

Foto: Vid Ponikvar

Najboljša slovenska šahistka Laura Unuk je v tretjem krogu šahovskega evropskega prvenstva za ženske remizirala proti Nemki Josefine Heinemann. Unukova je po treh od 11 odigranih krogov trenutno na 14. mestu. Z zmago v tretjem krogu sta po lestvici napredovali Monika Rozman (22.) in Zala Urh (42.)

Na vrhu je le še pet od skupno 117 šahistk na EP, ki se lahko pohvalijo s popolnim izkupičkom. To so Gruzijka Nino Batsiašvili, Azerbajdžanka Gunaj Mamazada, Armenka Elina Danjeljan, Poljakinja Jolanta Zawadzka in Romunka Irina Bulmaga.

Unukova je v prvih dveh krogih ugnala Srbkinjo Jovano Erić in Romunko Andrea-Marioaro Cosman, danes pa je zabeležila prvi remi. S tem je z desetega zdrsnila na 14. mesto. V naslednjem krogu se bo pomerila z Belorusinjo Jano Iljučik, ki je s prav tako 2,5 točke trenutno na sedmem mestu.

Dve zmagi in poraz preostalih slovenskih predstavnic

V Romuniji nastopajo še tri slovenske šahistke. Monika Rozman je po uvodnih remijih s Francozinjo Sophie Milliet in Poljakinjo Moniko Socko tokrat ugnala Bolgarko Gergano Pejčevo in se z 58. mesta povzpela na 22. V naslednjem krogu jo čaka Rusinja Viktorija Černjak (2,0).

Tudi Zala Urh je v tretjem krogu zmagala. Po porazu z Izraelko Marsel Efroimski in zmagi proti Moldavijki Valentini Verbin je v tretjem krogu premagala domačinko Ilinca-Petro Batagan in se po lestvici povzpela za štiri mesta na 42. V četrtem krogu ji bo nasproti šahovnice sedela Azerbajdžanka Kanim Balajajeva (2,0).

Nuša Hercog je zabeležila še drugi poraz. Po porazu s Poljakinjo Alicjo Sliwicko in remiju z Romunko Alessia-Mihaelo Ciolacu je danes izgubila proti Armenki Susanni Gabojan. S pol osvojene točke je trenutno na 103. mestu med 117 šahistkami.

Prvakinja bo znana po 11 krogih 20. avgusta.

Laura Unuk
Sportal Laura Unuk zmagala tudi v drugem krogu šahovskega EP
Laura Unuk
Sportal Laura Unuk zmagala v prvem krogu šahovskega EP
Ne spreglejte