Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 11. 2014,
21.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tjaša Kysselef Teja Belak

Sobota, 29. 11. 2014, 21.19

8 let

Kysselefova prepričljivo državna prvakinja, Belakova že trenira

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Telovadka Zelene jame Tjaša Kysselef je danes na državnem prvenstvu v športni gimnastiki, ki ta konec tedna poteka v Ljubljani, prepričljivo osvojila naslov prvakinje.

Kysselefova je prepričljivo osvojila državni naslov, potem ko je bila najboljša na treh orodjih, preskoku, dvovišinski bradlji in gredi, medtem ko je na parterju zmago slavila olimpijka in skupna zmagovalka svetovnega pokala na tem orodju za sezono 2014, Saša Golob, ki pa ni nastopila v mnogoboju.

Kysselefova je za zmago zbrala 48,300 točke, druga je bila Ana Cikač (Studenci/45,000), tretja pa Tatjana Holeczek (Zelena jama/44,600). "Državno prvenstvo je prineslo nekaj novosti. Zdaj imamo tudi Tatjano, ki se bo reprezentantkam lahko pridružila na največjih tekmovanjih. Sicer je že dve leti članica, a zdaj je prišla do tako visoke ravni na parterju, da bo v predolimpijski sezoni 2015 lahko nastopila na vseh svetovnih pokalih, kar je spodbudno," je po današnji tekmi uvodoma dejal selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič.

"Poleg nje bo z novim letom iz mladinske v člansko kategorijo prestopila tudi Pia Belak (mlajša sestra najboljše slovenske telovadke Teje Belak), ki je danes osvojila naslov mladinske prvakinje, a za zdaj še nima tako težkega programa, da bi lahko takoj stopila na veliko sceno. Še najbolje ji gre gred. To je trenutno naša prihodnost," je še dejal Mavrič, ki z optimizmom spremlja rehabilitacijo svoje varovanke Teje Belak po operaciji noge.

Okrevanje Belakove gre po načrtih

Belakova je, kljub temu, da je zaradi operacije v okviru priprav za kvalifikacije na olimpijske igre v Riu 2016 izpustila celoten jesenski del tekem svetovnega pokala, slavila skupni zmagi sezone 2014 tako na preskoku kot gredi. Mavrič je povedal, da gre za zdaj okrevanje povsem po načrtih.

"Teja je dobro. Vse gre po planu. Ves čas gre na boljše. A skrbi me in ne vem, ali bo kdaj povsem dobro ali ne. Bliža se namreč datum, 15. december, ko naj bi po napovedih zdravnikov lahko spet začela na polno trenirati in obremenjevati nogo. Za zdaj se niso zmotili, upam, da bo tako tudi v bodoče," je še dejal Mavrič in dodal, da njegova varovanka sicer že lep čas trenira, zadnje tedne tudi že nekoliko obremenjuje operirano nogo, zato upa na najboljše.

Belakova se je za operacijo odločila zaradi svojega velikega cilja: nastopa na olimpijskih igrah 2016 v Riu. Če se hoče uvrstiti na igre, mora vaditi mnogoboj, vendar zaradi poškodbe noge ni mogla trenirati parterja. Zdaj upa, da bo kmalu spet lahko začela vaditi na polno, saj jo v sezoni 2015 poleg evropskega prvenstva čaka tudi svetovno prvenstvo v Glasgowu, ki bo glavno kvalifikacijsko sito telovadcev za nastop na OI 2016.

V nedeljo se bodo za naslove pomerili še telovadci.

Ne spreglejte