Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 5. 2009,
17.19

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 15. 5. 2009, 17.19

8 let, 2 meseca

Klavora izjemno, Bertoncelj tik za finalom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mladi slovenski telovadec Rok Klavora je v današnjih kvalifikacijah svetovnega pokala v Glasgowu z odliko opravil svoje delo in se na parterju s peto oceno (15 točk) uvrstil v finale.

Uspešna je bila tudi Adela Šajn, ki ima sedmo oceno na gredi (13,575), medtem ko je Sašo Bertoncelj na konju z ročaji s 13,875 točke spet za mesto zaostal za finalom.

V prvem delu kvalifikacij je v slovenskem taboru najbolj navdušil komaj 20-letni Klavora, ki je sestavo na parterju izpeljal odlično in se v konkurenci 26 telovadcev s peto oceno (15 točk), njegovo najvišjo po novem pravilniku, prebil v sobotni finale. Čeprav se Klavora ni posebej posvečal treningu parterja, saj se pripravlja na sredozemske igre in zato vsak dan vadi mnogoboj - vseh šest orodij -, je svojo nalogo opravil odlično. Najvišjo oceno (15,325) ima svetovni prvak iz Stuttgarta 2007 in Melbourna 2005 na tem orodju, Brazilec Diego Hypolito.

Klavora: Vsak dan naredim celoten mnogoboj

"Res sem vesel, vsi mi pravijo, da je bila vaja super! Sam pri sebi sicer vem, da me je pri enem od elementov malo preveč 'zabilo', vendar nič takega, da bi morali sodniki kaznovati. Za jutri torej vem, da lahko še to popravim, ampak zelo sem vesel in super je, da sem se spet prebil v finale," je bil po nastopu zadovoljen telovadec Sokola Bežigrada. Pojasnil je, da sicer vsak dan vadi mnogoboj: "Nisem se posebej pripravljal za parter, saj vsak dan naredim celoten mnogoboj. A v tem res zelo uživam. In to ne le v vaji na parterju, tudi ostala orodja obožujem."

Slabše je nastopil Sašo Bertoncelj na konju z ročaji in s 13,875 točke spet za mesto zaostal za finalom najboljše osmerice, medtem ko je Žiga Britovšek prikazal dobro vajo na konju, a je naredil napako pri seskoku in z oceno 13,55 tekmo med 19 kvalifikanti končal kot 11. Prav seskok je bil vnovič "usoden" tudi za 24-letnega Bertonclja. Čeprav je že med sestavo pri rusu na enem ročaju padel z orodja, je sicer vajo izpeljal lepo in bil kljub napaki na dobri poti do finala. A dokončno se je zataknilo pri seskoku, saj je namesto D naredil seskok C težavnostne stopnje, kar ga je stalo treh desetink točke in s tem tudi finala.

Bertoncelj: V Moskvi bo bolje

"Škoda, ampak žal mi tokrat ni šlo po načrtih. Sicer je bila vaja z izjemo napake na enem ročaju lepa, pri seskoku pa sem imel preveč moči in ni mi uspelo izvesti elementa D. Saj sem si rekel, da očitno res ne morem iz svoje kože in spet sem končal zgolj mesto za finalom najboljše osmerice," je v smehu pojasnil Bertoncelj, ki ga lahko tolaži dejstvo, da v dveh sezonah na tekmi svetovnega pokala nikoli ni bil slabši kot deveti, kar je sicer izjemen dosežek.

"Že pred nastopom so me razjezili sodniki oziroma sodnice ženske gredi, saj mi niso pustile, da bi si v miru namazal roke, preden sem poprijel za orodje. Ko sem pogledal, je zelena luč za nastop že gorela, zato sem pohitel, a se nikakor nisem mogel ustrezno zbrati za nastop," je še povedal telovadec Narodnega doma, ki pa bo tudi po tej tekmi v skupnem seštevku svetovnega pokala na lestvici ostal med najboljšo trojico. "V Moskvi (naslednja tekma svetovnega pokala bo od 29. do 30. maja v Moskvi, op. p.) bo bolje," je še obljubil Škofjeločan.

Šajnova zanesljiva, Golobova padla z orodja

Med finalistke se je prebila tudi telovadka Zelene jame Adela Šajn, ki ima na svojem paradnem orodju gredi sedmo oceno kvalifikacij (13,575), medtem ko je Saša Golob padla z orodja in v konkurenci 17 telovadk z oceno 12,95 točke zasedla končno 14. mesto.

V poznejših urah kvalifikacijski nastopi čakajo še oba najboljša slovenska telovadca, Mitjo Petkovška na bradlji in Aljaža Pegana na drogu, Gregor Saksida bo nastopil na krogih, telovadki Adela Šajn in Saša Golob pa se bosta predstavili še na parterju.

Ne spreglejte