SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kauzer "poletel" čez tacensko progo

3

termometer

Na savskih brzicah so potekale finalne vožnje, kjer so se za točke več kot uspešno potegovali tudi slovenski čolni. Slovenska junaka dneva sta postala Peter Kauzer in Urša Kragelj.

''Kapsl'' je s finalno vožnjo opravil fenomenalno. Potem ko mu v polfinalu ni šlo vse najbolje od rok, je v finalu skorajda ''poletel'' čez progo. Peter Kauzer je svojim konkurentom zopet dal pravo lekcijo, saj je drugouvrščenega Italijana Stefana Cipressija premagal za debele štiri sekunde. Njegov uspeh pa je s tretjim mestom dopolnil Dejan Kralj, ki je po iskanju pravega modela čolna, dokončno našel le-tega. Naš tretji reprezentant Jure Meglič je po nekoliko ponesrečeni vožnji pristal na desetem mestu.

Med kanuisti je za največ veselja poskrbel domačin na tacenski progi, Benjamin Savšek, ki je progo odpeljal z drugim najhitrejšim časom. Od njega je bil boljši le Slovak Matej Benus, ki je v kanuju tudi aktualni evropski prvak do 23 let. Zelo dobro je s finalno vožnjo opravil mladi Anže Berčič, ki je bil na koncu četrti, takoj za njim se je uvrstil Jošt Zakrajšek, sedmi je bil Dejan Stevanovič, Simon Hočevar, ki je bil po polfinalni vožnji drugi, je s ponesrečeno vožnjo na koncu pristal na desetem mestu.

Očitno je, da se je pred svetovnim prvenstvom ''odprlo'' tudi našim kajakašicam. Med žensko konkurenco je zmago slavila mlada Urška Kragelj, ki je z odlično drugo vožnjo pokazala, da je v vrhunski formi. Njen uspeh je dopolnila naša najizkušenejša Nina Mozetič, ki je bila četrta. Nina, ki je po polfinalni vožnji vodila, je pri enajstih vratih naredila dotik in si tako prislužila dve kazenski sekundi. Če tega dotika ne bi bilo, bi prav tako krojila sam vrh lestvice.

Med kanuisti dvosedi sta za vrhunski rezultat poskrbela dvojec Sašo Taljat in Luka Božič, ki sta bil vodilna po polfinalni vožnji. Primorski dvojec je zasedel na koncu drugo mesto in zaostal le za slovaško dvojico Ladislav Škantar in Peter Škantar. Tretja sta bila prav tako Slovaka Kučera/Batik. Drugo mesto je za najboljši slovenski dvojec prav gotovo dobra vzpodbuda za prihajajoče svetovno prvenstvo v Španiji. V finalno vožnjo sta se uvrstila še dva slovenska čolna. Urban Jarc in Blaž Oven sta zasedla deveto mesto, Luka Slapšak in Gašper Babnik pa sta bila deseta.

Naše najboljše kajakaše in kanuiste naslednji konec tedna čaka v Tacnu še državno prvenstvo, potem pa jih pot vodi na najpomembnejšo tekmo sezone, svetovno prvenstvo v Španiji. Po uspehih ta konec tedna si od naših deklet in fantov na olimpijskem prizorišču v okolici Barcelone obetamo vrhunske rezultate.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin