Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 9. 2008,
16.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 7. 9. 2008, 16.11

8 let

Kauzer in Mozetičeva zmagala v Bratislavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljši slovenski kajakaš zadnjih let Peter Kauzer je po zimski zmagi v Penrithu zmagal tudi na drugi tekmi svetovne serije slaloma na divjih vodah.

Hrastničan je bil od tekmecev namreč boljši tudi na današnji tekmi v Bratislavi, kjer je v ženskem K-1 slavila Nina Mozetič. Naslednja preizkušnja te serije bo prihodnji konec tedna v Solkanu.

Kauzer je bil v slovaški prestolnici razred zase. Brez kazenskih sekund je za kar 10,66 sekunde prehitel drugouvrščenega Slovaka Petra Cibaka, tretji pa je bil Poljak Grzegorz Polaczyk, ki je zaostal že 17,41 sekunde. V finalu moškega K-1 je nastopil še en Slovenec. Simon Artelj je na koncu osvojil deveto mesto. Že v polfinalu pa sta ga polomila (tudi sicer je bilo na teki nenavadno veliko napak) Jure Meglič s 34. in Dejan Kralj s 36. mestom. V polfinalu je nastopil tudi Matic Lesjak in tekmovanje končal med izkušenejšima slovenskima kolegoma.

Slovenski uspeh dopolnila Mozetičeva

Slovenski uspeh na Slovaškem je dopolnila Mozetičeva, ki je vknjižila enega največjih uspehov v karieri. Potem ko je bila po polfinalu na tretjem mestu, je v finalu (kljub skupno kar 12 kazenskim sekundam) napredovala na najvišjo stopničko. Drugo in tretje mesto sta zasedli Slovakinji Dana Benušova in Elena Kaliska, ki pa sta zaostali približno deset sekund. Dobro je nastopila tudi mlada Slovenka Eva Terčelj, ki je končala kot sedma. Urša Kragelj je bila 18., Dora Domajnko 20., Nina Slapšak pa 24.

Zelo dobro se je med kanuisti odrezal Benjamin Savšek, ki je tekmovanje končal na četrtem mestu. Za stopničkami, ki so jih zasedli Slovaki Michal Martikan, Matej Benuš in Alexander Slafkovsky, je zaostal sekundo in pol. V finalu je nastopil tudi Simon Hočevar, ki pa je po napaki in izpuščeni vratcih s petega padel na deseto mesto. Jošt Zakrajšek je bil 12., Jure Lenarčič 13., Dejan Stevanovič 14., Jernej Zupan 18., Anže Berčič 20., Blaž Cof pa 30.

Božič in Taljat v dvojcih peta

V konkurenci dvojcev sta slovenske barve v finalu zastopala dva čolna. Luka Božič in Sašo Taljat sta v dokaj skromni konkurenci zasedla peto, Jure in Anže Janežič pa sedmo mesto. Slavila sta domačina Ladislav in Peter Škantar pred rojaki Milanom Kubanom in Marianom Olejnikom ter Tomašem Kučero in Janom Batikom.

Prihodnji konec tedna bo solkanski kajakaški center gostil tretjo v nizu petih tekem svetovne serije. Skupni zmagovalec bo na koncu prejel osebni avtomobil Nissan Qashqai 4x4.

Še pred solkansko preizkušnjo se bodo slalomisti ustavili tudi v Ljubljani na tradicionalnem paralelnem slalomu na Ljubljanici, ki bo 11. septembra ob 19. uri pri Tromostovju.

Ne spreglejte