Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
20. 5. 2009,
14.15

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 20. 5. 2009, 14.15

8 let, 2 meseca

Kauzer: Čas je za najvišjo stopničko

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko je bila pred dobrim tednom dni znana slovenska kajakaška in kanuistična reprezentanca v slalomu, se naši divjevodaši že mrzlično pripravljajo na prvo večje tekmovanje v letošnji sezoni.

V angleškem Nottinghamu jih od 28. do 31. 5. 2009 čaka evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Tam nas bo zastopala številčna reprezentanca, saj bomo imeli Slovenci v ognju kar enajst čolnov.

Kot je v zadnjih letih že v navadi, bo glavni adut za osvojitev odličja naš najboljši kajakaš in olimpijec iz Pekinga Peter Kauzer, ki tudi ne skriva svojih pričakovanj, seveda pa sta tukaj še najizkušenejši med kajakaši Dejan Kralj in vedno konkurenčni Jure Meglič, tudi že stalnica v slovenski reprezentanci. Ta trojica bo v deželi Robina Hooda v moštvenih vožnjah skušala doseči nov evropski naslov, saj so v tej postavi že v letih 2006 in 2007 dosegli naslov evropskih prvakov. Lani jim je v Krakovu na Poljskem nekoliko spodletelo in so na koncu pristali na nehvaležnem 4. mestu.

Čas za najvišjo stopničko

Peter Kauzer seveda ne skriva svojih pričakovanj, saj je mnenja, da je dobro pripravljen in tudi treningi so bili izpeljani po načrtih.

''Mislim, da je na evropskem prvenstvu že čas za najvišjo stopničko. Treniral sem dobro, tudi tekme, ki sem jih imel do sedaj, sem jih dobro odpeljal, tako da sem mnenja, da zmeraj pa ne morem imeti tiste smole, ko sem ostal brez tistega, česar sem dejansko sposoben,'' je dejal mladi Hrastničan, ki se je kasneje dotaknil tudi moštvenega tekmovanja, potem ko jim je na lanskem EP nekoliko spodletelo. "Mislim, da tako Dejan Kralj, Jure Meglič in nazadnje tudi jaz, si želimo dobiti nazaj tisto, kar so nam lani vzeli (zlato medaljo). Naredili bomo vse kar je v naši moči, da nam to tudi uspe," je še dodal Kauzer.

Med dekleti ni večjih sprememb

Med kanuisti velja omeniti povratek v reprezentanco starega mačka Simeona Hočevarja, ki je na izbirnih tekmah dokazal, da še zdaleč ni za med staro šaro, sam pa se lahko pohvali tudi z naslovom evropskega prvaka že daljnega leta 1996 v Augsburgu. Poleg njega bosta v kanuju nastopila še Dejan Stevanovič in naš mladi up Benjamin Savšek.

Med dekleti tudi ni večjih sprememb. V ekipo se je uvrstila zdaj že izkušena kajakašica na večjih tekmovanjih Nina Mozetič, ki se nikakor ne more izogniti poškodbam. Tudi v letošnji pripravljalni sezoni je morala zaradi poškodbe spustiti kar nekaj treningov. Potem sta tu še Urška Kragelj in lanska mladinska svetovna prvakinja Eva Trčelj, ki že kaže izvrstne vožnje, tako da velja resno računati tudi nanjo.

Imeli pa bomo tudi predstavnike v kanuju dvosedu, kjer lahko največ stavimo na primorski dvojec Taljat/Božič. Sašo Taljat in Luka Božič pri nas zaenkrat nimata prave konkurence in sta na tekmi v Liptovskem Mikulašu, ki je bila poleg izbirne tekme tudi močna mednarodna tekma, dokazala, da se že lahko kosata z najboljšimi. Dovolj pove podatek, da sta lani za las zgrešila vozovnico za olimpijske igre v Pekingu. Drugi dvojec, ki nas bo zastopal, pa sestavljata Blaž Oven in Urban Jarc, ki sta začela skupaj veslati šele letošnjo sezono, potem ko je Jarčev predhodni partner Nejc Višnar veslo postavil v kot.

Ne spreglejte