Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 5. 2008,
15.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 8. 5. 2008, 15.49

8 let, 5 mesecev

Kanuisti in kajakašici uspešno prestali kvalifikacije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
S kvalifikacijami kajakašic in kanuistov se je začelo deveto EP v slalomu na divjih vodah. Slovenski kanuisti ter dekleta so so jih uspešno prestali.

Na tekmovanju, kjer se slovenski slalomisti merijo še za olimpijske kvote pri kanuju, dvojcih in kajakašicah, so vzpodbudno nastopili kanuisti. Med njimi najbolje Jošt Zakrajšek, ki je bil 15., v prvi vožnji celo deveti. Za najhitrejšim, Slovakom Michalom Martikanom, je z dvema kazenskima sekundama zaostal 11,52 sekunde. "Zadovoljen sem, predvsem zato, ker sem se malo 'sestavil' po izbirnih tekmah. Drugače pa bo v soboto ena vožnja odločila vse, vsi bodo veslali na polno. Slovenci imamo še tri železa v ognju, kljub temu pa bo težko osvojiti olimpijsko kvoto, saj je še precej dobrih tekmovalcev v igri," je po kvalifikacijah povedal Zakrajšek, ki se je ozrl tudi že na petkovo moštveno tekmo. "V Krakovu smo opravili prvi trening ekipe, vzdušje je zelo dobro, poznamo se med sabo, kaj bo jutri, bomo pa videli. Veliko bodo odločale kazenske sekunde," je dodal Zakrajšek.

Stevanovič soliden

Najizkušenejši med slovenskimi kanuisti Dejan Stevanovič je po sedmem času in zelo dobri predstavi v prvi vožnji v drugi napravil kar štiri dotike in kvalifikacije končal na 19. mestu, debitant na velikih tekmovanjih Benjamin Savšek (8 kazenskih sekund) pa na 23. "Danes je bil glavni cilj priti v polfinale. Čoln mi je kar tekel, kazenske sekunde pa bo treba še malce odpraviti. Sem pa še kar zadovoljen. Jutri v moštvih pa lahko ob popolnih vožnjah pade tudi kolajna," je optimističen Savšek.

Pri kajakašicah - zaradi bolezni v Krakov ni dopotovala mlada Eva Terčelj - je Nina Mozetič (+7,65; 8) pristala na 14. mestu, Urša Kragelj (+13,23; 4) pa na 20. Najhitrejša je bila Nemka Jasmin Schornberg. "Skozi kvalifikacije je treba veslati varno, 'tipati' progo. Za zdaj kaže dobro. Imamo dve orožji v ognju. Seveda na EP gledaš na svoj izid, je pa gotovo bolje, da gre Nina na OI v Peking kot pa nobena," pravi Kragljeva.

Ne spreglejte