Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 11. 2013,
22.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Calcit Volleyball

Sobota, 9. 11. 2013, 22.07

8 let

Kamničanke v Linzu oddale le niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarice Calcita Volleybala so v 4. krogu srednjeevropske lige v gosteh premagale avstrijski Linz Steg.

Lani so se Kamničanke iz Linza vrnile praznih rok, zato se je pomlajena zasedba kar malce s strahom odpravila na svoje drugo najkrajše gostovanje v srednjeevropski ligi, v domovino pa se vrača s polnim izkupičkom.

Kamničanke so dvoboj z avstrijskimi podprvakinjami začele dobro in na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo štirih točk. Še višja je bila njihova prednost ob drugem tehničnem odmoru (16:9). S sedmimi točkami naskoka so vodile tudi po točki Tjaše Turnšek (22:15), vendar so nato gostiteljice na servis Veronike Teufl dosegle kar pet točk zapored, preobrat pa je preprečila Petra Vrhovnik.

Drugi niz so bolje začele Kamničanke, ki so po vodstvu z 8:4 močno popustile ter dovolile izenačenje na dvanajsti točki. Vseeno so v končnico z dvema točkama prednosti krenile gostujoče odbojkarice, ki so povedle s 23:21, a so se znova pojavile težave na sprejemu, kar so domačinke izkoristile in s štirimi zaporednimi točkami izid v nizih izenačile.

Še pod vtisom izgubljenega niza so Kamničanke vstopile v tretji niz in zaostale z 1:4. Po zaslugi dobrih servisov Lane Ščuke so do konca prvega tehničnega odmora izenačile, nanj pa odšle s točko prednosti. Mirno nadaljevanje niza so si Kamničanke zagotovile do drugega tehničnega odmora, ko sta bili Turnškova in Vrhovnikova nezaustavljivi v napadu, kar jim je prineslo vodstvo z 18:11, na koncu pa zmago s 25:19.

Kamničanke so dobro igro nadaljevale tudi v četrtem nizu. V bloku je blestela Lucy Charuk, ki je do konca tekme zbrala kar osem od skupaj petnajstih blokov Calcita, uspešna pa je bila tudi v napadu, kjer sta bili zelo učinkoviti tudi Tjaša Turnšek in Lana Ščuka. Po vodstvu s 15:10 so malce popustile in tekmicam dopustile, da so jim zadihale za ovratnik, a sta se pravočasno prebudili Ščuka in Charukova.

Ne spreglejte