Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 5. 2014,
18.10

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Alan Apollonio Simon Blaževič Jošt Zakrajšek kajak kanu mirne vode

Sobota, 3. 5. 2014, 18.10

3 leta, 8 mesecev

Kajakaškemu dvojcu sedmo mesto, Ostermanova brez velikega finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvi dan finalnih odločitev na tekmi svetovnega pokala v šprintu na mirnih vodah sta Slovenijo v finalu A na 1000 m zastopala Alan Apollonio in Simon Blaževič.

Mladi koprski dvojec Alan Apollonio - Simon Blaževič je dobro nastopil že v petkovih kvalifikacijah, kjer je bil v svoji skupini drugi in si tako zagotovil neposredno napredovanje v finale. Tudi v sobotnem finalu sta veslala podobno uspešno, bila sta celo nekaj stotink sekunde hitrejša kot v kvalifikacijah, a je bilo to tokrat dovolj za sedmo mesto. Zmagala sta Poljaka Pawel Szandrach in Mariusz Kujawski, druga sta bila Avstralca Murray Stewart in Jacob Clear, tretja pa Italijana Giulio Dressino in Matteo Torneo. Apollonia in Blaževiča v nedeljo čaka še nastop v finalu A na 500 metrov.

Na 1000-metrski razdalji sta veslala tudi kajakaša Simon Oven in Jošt Zakrajšek. Slednji je nastopil v finalu B, kjer je zasedel peto mesto. V skupni razvrstitvi je Jošt Zakrajšek zasedel 14. mesto. Na isti razdalji je tekmoval tudi Simon Oven, ki je v finalu C zasedel deveto mesto, skupno pa 27. V finalu A na 1000 metrov je suvereno zmagal Nemec Max Hoff, drugi je bil Danec Rene Holten Poulsen, tretji pa Portugalec Fernando Pimenta. Zakrajšek in Oven bosta v nedeljo nastopila na 5000-metrski razdalji.

Popoldanski del tekmovanja je bil namenjen kvalifikacijam in polfinalnim nastopom na 200 metrov, kjer so slovenske barve zastopali kajakašica Anja Osterman in dvojec Apollonio - Blaževič. Ostermanova je v svoji kvalifikacijski skupini zasedla tretje mesto, zaostala je le za Madžarko Ninetto Vad in Slovakinjo Martino Kohlovo. V polfinalu je veslala nekoliko počasneje kot v prvem nastopu drugega tekmovalnega dne, tako da je v svoji skupini končala na šestem mestu ter ostala brez nastopa v finalu A.

Koprčana Apollonio in Blaževič, ki sicer največje uspehe dosegata na 1000- in 500-metrski razdalji, sta bila v kvalifikacijski skupini sedma, v polfinalu pa nato kljub nekoliko hitrejšemu veslanju deveta.

Ne spreglejte